Potrebujeme:
- 500 g pomletého chudého hovädzieho mäsa alebo zmesi hovädzieho a chudého bravčového mäsa
- mrkvu
- pór
- 4 PL zázvoru
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- 2 PL petržlenovej vňate
- sušené čili papričky
- mleté čierne korenie
- soľ.
Postup:

Pomleté mäso zmiešame so soľou, mletým čiernym korením, podrvenými čili papričkami, nadrobno nasekaným cesnakom, zázvorom a petržlenovou vňatkou.

Z mäsa vyformujeme guľky, opečieme ich zo všetkých strán na olivovom oleji a zalejeme povrch vodou. Osolíme a varíme asi pol hodiny.

Potom pridáme na tenké plátky nakrájanú mrkvu a napokon na minútku ešte sparíme v polievke aj nakrájaný pór (prípadne i nasekaný cesnak). Podávame horúce bez závarky.