Potrebujeme:
- 4 bažantie stehná
- 3 šalotky
- 3 mladé cibuľky
- 3 väčšie mrkvy
- mladé kukuričky
- 300 g mrazených alebo v soli zaváraných lesných húb
- 6 PL masla
- 2 PL masti
- suché červené víno na marinovanie
- 1 PL worcesterskej omáčky
- čerstvý a sušený tymian
- drvenú rascu
- mleté čierne korenie
- soľ.
Postup:
Mäso dáme do vrecúška, zalejeme vínom a marinujeme v chlade aspoň 48 hodín. Mäso vyberieme z marinády, osušíme, osolíme, okoreníme tymianom a mletým čiernym korením. Vložíme do vrecka, odsajeme vzduch a varíme vo vodnom kúpeli pri 57 °C asi 90 minút.
Marinádu zatiaľ zredukujeme na 2 až 3 dl, pridáme na masle opražené mrkvy, worcesterskú omáčku, 2 PL masla a necháme vrieť, kým nie je mrkva takmer hotová, a nakoniec dosolíme. Huby krátko podusíme s mladou cibuľkou na masti, okoreníme rascou.
Mäso vyberieme z vreciek, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opečieme na masle s čerstvým tymianom. Podávame s mladými kukuričkami, bagetou opraženou na masle a/alebo so žemľovou knedľou.