Bažantie nôžky podľa poľovníka

Namiesto hydiny z obchodu vyskúšajte bažanta. Možno nie je jednoduché zohnať ho, ale stojí za trochu námahy.

Bažantie nôžky podľa poľovníka(Zdroj: Miloš Mikuš)

Potrebujeme:

  • 4 bažantie stehná
  • 3 šalotky
  • 3 mladé cibuľky
  • 3 väčšie mrkvy
  • mladé kukuričky
  • 300 g mrazených alebo v soli zaváraných lesných húb
  • 6 PL masla
  • 2 PL masti
  • suché červené víno na marinovanie
  • 1 PL worcesterskej omáčky
  • čerstvý a sušený tymian
  • drvenú rascu
  • mleté čierne korenie
  • soľ.

Postup:

Mäso dáme do vrecúška, zalejeme vínom a marinujeme v chlade aspoň 48 hodín. Mäso vyberieme z marinády, osušíme, osolíme, okoreníme tymianom a mletým čiernym korením. Vložíme do vrecka, odsajeme vzduch a varíme vo vodnom kúpeli pri 57 °C asi 90 minút.

Článok pokračuje pod video reklamou

Marinádu zatiaľ zredukujeme na 2 až 3 dl, pridáme na masle opražené mrkvy, worcesterskú omáčku, 2 PL masla a necháme vrieť, kým nie je mrkva takmer hotová, a nakoniec dosolíme. Huby krátko podusíme s mladou cibuľkou na masti, okoreníme rascou.

Mäso vyberieme z vreciek, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opečieme na masle s čerstvým tymianom. Podávame s mladými kukuričkami, bagetou opraženou na masle a/alebo so žemľovou knedľou.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  2. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 33 410
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 22 145
  3. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 19 233
  4. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 11 573
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 10 283
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 5 869
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 4 910
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 598
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 753
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 333

Téma: Jedzte zdravo!


Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Noční vlci: nielen motorkári, ale aj Putinovi žoldnieri

Gang ruských motorkárov je prepojený na Kremeľ, v Európe môže šíriť nielen propagandu.

Stĺpček Zuzany Kepplovej

Na Krym nejdú nič zisťovať. Odpoveď si nesú v kufri

Marček a spol. sa idú podpísať pod Putinovu verziu udalostí.

Neprehliadnite tiež

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.

Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.