Bujakovské pampúchy

Fašiangový stôl si priam pýta pampúchy. Vyskúšajte recept na tie bujakovské, vydržia dlho čerstvé.

Bujakovské pampúchy(Zdroj: Miloš Mikuš)

Potrebujeme:

  • 500 g polohrubej múky
  • 30 g kvasníc
  • 40 g roztopeného masla
  • 50 g práškového cukru
  • 4 žĺtky
  • 1 PL rumu
  • 2,5 dl mlieka alebo smotany
  • štipku soli.

Postup:

Tuk rozotrieme s cukrom, postupne pridávame žĺtky a miešame do peny. Medzitým si dáme nakysnúť kvások, ktorý pridáme do peny spolu s vlažným mliekom. Postupne pridávame múku, nakoniec rum a vymiesime na vláčne cesto, ktoré necháme 45 minút kysnúť na teplom mieste.

Rozvaľkáme na jeden a pol centimetrovú hrúbku a vykrajujeme guľaté koláčiky, ktoré uložíme na teplú múkou vysypanú utierku, prikryjeme a necháme ešte kysnúť po 20 minút z každej strany. Ak ich dáte kysnúť do rúry (s programom na kysnutie), tak potom stačí dvakrát po 10 minút. Hornou stranou vkladáme pampúchy do horúcej masti, kde musia plávať. Najprv na chvíľu prikryjeme, potom ich vyprážame odkryté na stredne silnom plameni. Ak sa tuk pripaľuje, tak pridáme mrkvu pokrájanú na kolieska.

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  2. S dobrým pivom leto chutí
  3. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  4. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  5. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  6. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  7. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  8. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  9. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  1. Spomaľovači internetu v mobile – 5 tipov ako s nimi zatočíte
  2. Create your own map in a new museum
  3. Ako bojovať proti plesniam v interiéri
  4. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  5. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  6. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  7. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  8. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  9. S dobrým pivom leto chutí
  10. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  1. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 25 201
  2. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 25 048
  3. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 22 135
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 11 092
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 8 275
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 655
  7. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 3 961
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 3 313
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 057
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 911

Téma: Jedzte zdravo!


Článok je zaradený aj do ďalších tém Fašiangy

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA PETRA TKAČENKA

Tri mýty o brexite

Briti už si hrozienka vyberať nebudú.

Neprehliadnite tiež

Slovenky organizujú islandský festival: Objednať si ich kapelu je drahé

Regina Ulejová a Laura Lovišková približujú, ako sa organizuje festival.