Bujakovské pampúchy

Fašiangový stôl si priam pýta pampúchy. Vyskúšajte recept na tie bujakovské, vydržia dlho čerstvé.

Bujakovské pampúchy(Zdroj: Miloš Mikuš)

Potrebujeme:

  • 500 g polohrubej múky
  • 30 g kvasníc
  • 40 g roztopeného masla
  • 50 g práškového cukru
  • 4 žĺtky
  • 1 PL rumu
  • 2,5 dl mlieka alebo smotany
  • štipku soli.

Postup:

Tuk rozotrieme s cukrom, postupne pridávame žĺtky a miešame do peny. Medzitým si dáme nakysnúť kvások, ktorý pridáme do peny spolu s vlažným mliekom. Postupne pridávame múku, nakoniec rum a vymiesime na vláčne cesto, ktoré necháme 45 minút kysnúť na teplom mieste.

Rozvaľkáme na jeden a pol centimetrovú hrúbku a vykrajujeme guľaté koláčiky, ktoré uložíme na teplú múkou vysypanú utierku, prikryjeme a necháme ešte kysnúť po 20 minút z každej strany. Ak ich dáte kysnúť do rúry (s programom na kysnutie), tak potom stačí dvakrát po 10 minút. Hornou stranou vkladáme pampúchy do horúcej masti, kde musia plávať. Najprv na chvíľu prikryjeme, potom ich vyprážame odkryté na stredne silnom plameni. Ak sa tuk pripaľuje, tak pridáme mrkvu pokrájanú na kolieska.

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  2. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  3. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  4. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  5. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  6. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  7. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  8. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  9. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  10. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  1. Virtuálne sídlo v Bratislave
  2. Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA
  3. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  4. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  5. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  6. Čo nemôžete zaregistrovať ako ochrannú známku?
  7. Potrebujete ochrannú známku pre Váš produkt ?
  8. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  9. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  10. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  1. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 16 879
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 975
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 483
  4. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 724
  5. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 8 618
  6. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 597
  7. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 7 218
  8. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti 6 026
  9. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom 5 634
  10. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára! 4 949

Téma: Jedzte zdravo!


Článok je zaradený aj do ďalších tém Fašiangy

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Triasli sa pred ním vrahovia a páchatelia sa šli radšej sami prihlásiť

Vrahovia a zlodejíčkovia sa šli radšej sami udať.

SVET

Štát zabil novinára. Nitky vedú k princovi

Saudská Arábia priznala, že Chášukdží je mŕtvy.

Neprehliadnite tiež

Ako stromy ozdravujú telo a planétu

O 20. októbri sa hovorí aj ako o medzinárodnom dni stromov.

Lenka Vavrinčíková: Začala som od piky a som za to vďačná

Kariéra moderátorky ju paradoxne priviedla aj k ďalšej vášni, tancu.

Ukazujú, že je to v poriadku. Významné ženy, ktoré milujú iné ženy

Pätnásť žien, ktoré posúvajú hranice tolerancie.