Karnevalové koláčiky
Výzorom pripomenú rozvinuté karnevalové konfety poprášené snehom a ich chuť vás tiež očarí.
Fánky na plechu
Do zlatista upečené klasické fánky určite dotvoria pravú fašiangovú atmosféru.
Fašiangové šišky
K tomuto obdobiu sa najlepšie hodia klasické šišky s džemom.
Talianske frittelle
Robia sa z vysmážaného cesta a plniť ich môžete krémom, džemom alebo pridať do cesta strúhanú citrónovú kôru a citrónový likér.
Šišky s lekvárom
Vyrobiť ich je síce náročnejšie na čas, ale výsledkom je tradičná pochúťka, ktorej neodoláte už za tepla.
Babičkine fánky
Základom je cesto mäkšie ako na slíže, no tvrdšie ako na štrúdľu. Opäť smažíme na rozpálenom oleji.
Tvarohové fánky
Tradičné fánky, tento raz plnené tvarohom.
Tvarohové šišky bez kysnutia
Ak sa vám nechce čakať, kým vykysne cesto, tu je alternatívny recept.
Tvarohové fánky
Fašiangové obdobie si môžete okrem nadýchaných šišiek obohatiť i zlatistými a voňavými "božími milosťami".
Nadýchané zlatisté šišky
Klasický recept na nadýchané fašiangové šišky.