Čokoládové suflé

Nadýchaný dezert z čokolády nikdy nesklame.

(Zdroj: Fotolia.com)

Suroviny:

  • 210 g čokolády v vysokým obsahom kakaa
  • 40 g masla na vymazanie formičiek
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 PL hladkej múky
  • 3 vajcia
  • práškový cukor na vysypanie formičiek
  1. Rúru zahrejeme na 180 stupňov. Formičky na suflé vymažeme rozpusteným maslom a vysypeme cukrom.
  2. V hrnci zahrejeme vodu tesne po bod varu. Do teplej vody postavíme misku, nalámeme do nej čokoládu a necháme ju pomaly rozpustiť.
  3. V inej mise vymiešame vaječné žĺtky z troch vajec s cukrom, pridáme hladkú múku, rozpustenú čokoládu a dobre premiešame.
  4. Z bielok vyšľaháme sneh a opatrne ho vmiešame do čokoládovej zmesi, ktorou potom naplníme formičky.
  5. Formičky uložíme na pekáč, vložíme do rúry a pečieme desať minút. Hotové suflé posypeme práškovým cukrom a podávame teplé vo formičkách.

Tip: Suflé môžeme ochutiť tak, že do čokoládovej zmesi pridáme trošku rumu alebo koňaku.

Článok pokračuje pod video reklamou

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  2. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  3. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  4. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste
  5. Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!
  6. Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE
  7. Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze
  8. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať
  9. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  10. Najužitočnejšia appka
  1. Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku
  2. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  3. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  5. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste
  6. Polus Market – trh v srdci nákupného centra
  7. Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!
  8. Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE
  9. Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze
  10. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať
  1. Najužitočnejšia appka 17 268
  2. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 16 731
  3. V O2 to s dátami poriadne prehnali 10 986
  4. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 9 602
  5. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 8 815
  6. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 6 370
  7. Do boja s plastovým odpadom na Slovensku vstúpil prvý reťazec 5 222
  8. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur 4 848
  9. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 3 309
  10. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 3 265

Téma: Čokoláda


Článok je zaradený aj do ďalších tém Vianoce

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Hamšík vypadol z Ancelottiho zostavy, o odchode neuvažuje

Nerozumiem, odkiaľ tieto správy pochádzajú, odbil tvrdenia agent Petráš.

ROZHOVOR S DAVIDOM ENGELSOM - FÓRUM

Belgický historik: Čaká nás čo Rimanov v prvom storočí pred Kristom

K vláde majú prísť autoritárske režimy.

Neprehliadnite tiež

Staré telefóny: Sú zásobárňou toxických látok, kam s nimi?

Čo robiť s mobilným zariadením, ktorého životnosť už skončila?

Vzťahová poradňa: Milujem snúbenicu môjho kamaráta. Mám mu to povedať?

Klinická psychologička odpovedá na vzťahové otázky.

DOBRÚ CHUŤ

Keď varí muž: Aj mäsožravec by mal byť na obed vegetariánom

Za jeden gastrolístok vraj máme očakávať plnohodnotný obed.

Vinobrania sú odkazom na minulosť

Spýtali sme sa etnologičky, odkiaľ pramení tradícia obľúbených slávností.