SME
Pondelok, 20. september, 2021 | Meniny má Ľuboslav(a)KrížovkyKrížovky

Fazuľkovo-hubový šalát s lososom

Jednoducho a rýchlo si pripravíte výborný a zdravý obed či večeru.

Fazuľkovo-hubový šalát s lososomFazuľkovo-hubový šalát s lososom (Zdroj: Miloš Mikuš)

Potrebujeme:

  • 500 g lososa
  • 300 g šampiňónov
  • 300 g zelenej fazuľky
  • pár mladých mrkiev
  • 2 strúčiky cesnaku
  • maslo
  • olej
  • citrónovú šťavu
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

Lososa osolíme, okoreníme a pečieme kožou dolu asi 10 minút, následne stiahneme oheň, prikryjeme a necháme piecť ešte asi 5 minút.

Fazuľky uvaríme v osolenej vode takmer do mäkka, odcedíme a zmiešame s maslom. Očistené mrkvičky opražíme na masle. Huby rozpolíme a prudko opečieme na oleji dohneda.

Lososa oddelíme od kože a pokrájame na menšie časti. Do zvyšného oleja nakrájame cesnak a zo všetkých strán opečieme kúsky lososa.

Skryť Vypnúť reklamu

Fazuľky, huby a mrkvu zmiešame a opečeného lososa poukladáme navrch a pokvapkáme ho citrónovou šťavou.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Profesionáli vedia, o čo ide. Ako si vybrať OZV a nepopáliť sa?
  2. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  3. Prehľad bratislavských komunít. Čo všetko sa dá robiť so susedmi
  4. Poznáme slovenské cesty s najkrajším výhľadom!
  5. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  6. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte
  7. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  8. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu
  9. Slovenský orloj – svetová atrakcia
  10. Predplaťte si SME.sk s garanciou vrátenia peňazí
  1. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  2. BLoKK: Z nevyužitých kancelárií v centre štýlové bývanie
  3. Aj panelák môže byť Smart
  4. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  5. Pri uzatváraní PZP už nedominuje január
  6. "Je to dravec!" Priznáva šéfkuchár Michal Konrád
  7. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  8. Vystúpte z radu, postavte si moderný dom podľa seba
  9. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  10. Poznáme slovenské cesty s najkrajším výhľadom!
  1. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet 9 410
  2. Slovenský orloj – svetová atrakcia 8 983
  3. Radosť zachytiť tieto krásne krivky 4 320
  4. Mikroplasty sú v produktoch každodennej potreby. V ktorých? 3 676
  5. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér 3 590
  6. Zateplenie šikmej strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 3 117
  7. 5 tipov, ako si užiť jeseň v Bratislave a okolí 3 046
  8. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu 2 669
  9. Prehľad bratislavských komunít. Čo všetko sa dá robiť so susedmi 1 854
  10. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte 1 797
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Premiér Heger s lídrami koaličných strán.

Keď už nevyšlo nič iné, vždy sa dalo hovoriť, že táto vládna koalícia aspoň obnovuje právny štát.


19. sep
Peter Schutz

V kritickom rozpore s „bezkollárovskou“ verziou koalície je aj parlamentná matematika.


10 h
Dušan Kováčik prichádza na súdne pojednávanie.

Súd Kováčikovi uložil 14 rokov.


a 1 ďalší 4 h

Neprehliadnite tiež

ILustračné foto.

Nový výskum ukázal, že maximálna cena za interrupciu sa prekračuje.


5 h
Sofia vo svojom štúdiu, v ktorom vznikajú nové piesne.

Predtým bol punkerom Vrabcom, dnes je Sofiou. Až teraz som to ja, hovorí


17. sep
Vojtech Végh verí, že varenie bez odpadu, keď sa využívajú listy, šupky aj stonky, je chutnejšie. Na snímke marakujový krém s pitahayou.

Rozhovor s Vojtechom Véghom.


17. sep
Trojfarebný tvarohový koláč

Koláče, ktorými určite zabodujete.


17. sep
Skryť Zatvoriť reklamu