Potrebujeme:
- 500 g lososa
- 300 g šampiňónov
- 300 g zelenej fazuľky
- pár mladých mrkiev
- 2 strúčiky cesnaku
- maslo
- olej
- citrónovú šťavu
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup:
Lososa osolíme, okoreníme a pečieme kožou dolu asi 10 minút, následne stiahneme oheň, prikryjeme a necháme piecť ešte asi 5 minút.
Fazuľky uvaríme v osolenej vode takmer do mäkka, odcedíme a zmiešame s maslom. Očistené mrkvičky opražíme na masle. Huby rozpolíme a prudko opečieme na oleji dohneda.
Lososa oddelíme od kože a pokrájame na menšie časti. Do zvyšného oleja nakrájame cesnak a zo všetkých strán opečieme kúsky lososa.
Fazuľky, huby a mrkvu zmiešame a opečeného lososa poukladáme navrch a pokvapkáme ho citrónovou šťavou.