5 – 6 porcií
Potrebujeme:
- 1 stredne veľkú cuketu
- 150 g syra ricotta
- 50 g údeného ovčieho syra
- čerstvý špenát
- kvalitnú bravčovú šunku alebo prosciutto
- mozzarelu
- 2 PL petržlenovej vňate
- 1 PL bazalky
- ½ čerstvej červenej čili papričky
- mleté čierne korenie
- soľ
Na paradajkovú omáčku:
- 4 mladé cibuľky
- 2 cesnaky
- 500 g paradajok
- bazalku
- mleté čierne korenie
- olivový olej
Postup:
Z cukety nakrájame asi 3 mm hrubé pozdĺžne rezy, ktoré osolíme a necháme stáť 15 – 20 minút. Potom ich opražíme nasucho z oboch strán na steakovej panvici.
Údený syr postrúhame a zmiešame so syrom ricotta a pokrájanými bylinkami. Medzitým na oleji opražíme nakrájané cibuľky a popučený cesnak.
Pridáme ošúpané, pokrájané paradajky, posekané čili bez jadier, rebier a jadrovníka, okoreníme, osolíme a podusíme asi 10 minút.
Na každý plátok cukety natrieme syrovú zmes (kopcovitú lyžicu), okoreníme, poukladáme sparené špenátové listy, plátok šunky a zrolujeme.
Slimáky uložíme do paradajkovej omáčky a navrch poukladáme natrhanú mozzarelu.
Pečieme pri 190 °C doružova (asi 20 minút).
