Potrebujeme:
- 500 g bažantieho mäsa (asi 350 g pŕs, 150 g stehien)
- 500 g hydinových pečienok (z domáceho kohúta, kurčiat i z bažanta)
- 500 g morčacích pŕs
- 150 g údenej slaniny
- 5 kopcovitých PL bravčovej masti
- 1,5 dl bieleho vína
- 2 dl paradajkového pyré
- 3-4 veľké cibule (asi 500 g)
- 10 strúčikov cesnaku
- 2 PL horčice
- 10 ks nového korenia
- 5 ks borievok
- 1 ČL tymianu
- 1 ČL drvenej štipľavej papriky
- 2 ČL mletej sladkej papriky
- 2 ČL celého čierneho korenia
- soľ
Postup:
Bažantie mäso necháme variť aspoň 30 minút (v budúcom vývare, kde vyvaríme aj trupy z bažantov), oberieme od kosti. Mäso okoreníme v mažiari podrvenými koreninami.
Slaninu vyškvaríme, pridáme pokrájané osolené mäso, nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a pomaly dusíme. Pridáme paradajkové pyré a dusíme takmer do mäkka, občas podlejeme vínom. Na posledných 20 minút pridáme pečienky, horčicu a na záver dosolíme. Necháme vychladnúť a nahrubo pomelieme.
Naplníme do sklených pohárikov a sterilizujeme 2x po 40 minút. Medzi sterilizáciami necháme vychladnúť. Potrebujeme: divé kačice, biele víno, ½ pomaranča, ½ duly, mleté čierne korenie, tymian, soľ.