SME
Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Srnčí chrbátik Sous vide so špargľou a kuriatkami

Mäso z voľne žijúcich zvierat je príjemným spestrením nášho jedálneho lístka.

Srnčí chrbátik Sous vide so špargľou a kuriatkamiSrnčí chrbátik Sous vide so špargľou a kuriatkami (Zdroj: Miloš Mikuš)

Potrebujeme:

  • srnčí chrbát
  • červené víno na marinádu
  • údenú slaninu
  • zelenú špargľu
  • schwarzwaldskú sušenú šunku
  • mladú cibuľku
  • mladý cesnak aj so stonkou
  • maslo
  • celé čierne a celé nové korenie
  • drvenú rascu
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

Mäso marinujeme 2-3 dni v červenom víne. Osušíme ho, okoreníme nahrubo podrveným korením a každý kus osobitne zavákuujeme do vrecka.  Necháme stáť v chlade. Varíme ponorené vo vodnom kúpeli 50 minút pri 54 °C.

 

Zatiaľ si krátko obvaríme zo spodnej časti ošúpanú špargľu. Obalíme ju plátkami sušenej šunky a necháme zapiecť 10 minút pri 190 °C.

Skryť Vypnúť reklamu

Na masle krátko opražíme pokrájanú cibuľku a cesnak, okoreníme rascou a mletým čiernym korením, osolíme, pridáme pokrájané kuriatka a podusíme. Mäso vyberieme z vrecka a opražíme na výpeku z údenej slaniny zo všetkých strán. 

Necháme minútku odpočinúť a pokrájame naprieč svalových vlákien na väčšie kusy. Pred podávaním osolíme niekoľkými zrnkami hrubej soli a okoreníme čerstvým čiernym korením.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  8. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  2. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  3. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  4. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  5. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  6. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  7. Budovanie zelenej značky
  8. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  9. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  10. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 21 271
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 21 078
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 17 527
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 753
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 356
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 097
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 493
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 393
  9. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020 7 289
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 229
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Jedzte zdravo!

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Ilustračné foto.

Niektorí ľudia zo vzťahu odídu.

11 h
Ilwad Elmanovú zaradilo BBC do ankety 1000 Women 2020 a v roku 2019 sa dostala do užšieho výberu kandidátov na Nobelovu cenu.

Ilwad a Iman Elmanovým zabili otca aj sestru.

13 h

Na aféru so šéfom tvrdo doplatila.

25. jan
Zuzana Guzmická

Guzmická hovorí o tom, čo robiť, keď dieťa nechce spať.

24. jan