Potrebujeme:
- srnčí chrbát
- červené víno na marinádu
- údenú slaninu
- zelenú špargľu
- schwarzwaldskú sušenú šunku
- mladú cibuľku
- mladý cesnak aj so stonkou
- maslo
- celé čierne a celé nové korenie
- drvenú rascu
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup:
Mäso marinujeme 2-3 dni v červenom víne. Osušíme ho, okoreníme nahrubo podrveným korením a každý kus osobitne zavákuujeme do vrecka. Necháme stáť v chlade. Varíme ponorené vo vodnom kúpeli 50 minút pri 54 °C.

Zatiaľ si krátko obvaríme zo spodnej časti ošúpanú špargľu. Obalíme ju plátkami sušenej šunky a necháme zapiecť 10 minút pri 190 °C.
Na masle krátko opražíme pokrájanú cibuľku a cesnak, okoreníme rascou a mletým čiernym korením, osolíme, pridáme pokrájané kuriatka a podusíme. Mäso vyberieme z vrecka a opražíme na výpeku z údenej slaniny zo všetkých strán.
Necháme minútku odpočinúť a pokrájame naprieč svalových vlákien na väčšie kusy. Pred podávaním osolíme niekoľkými zrnkami hrubej soli a okoreníme čerstvým čiernym korením.