Diviačie ragú s hubami

Stojí to viac úsilia a času, ale výsledok stojí za tú námahu. Ak máte radi divinu, tento recept musíte vyskúšať.

Diviačie ragú s hubami(Zdroj: Miloš Mikuš)

Potrebujeme:

  • 2 kg mäsa z diviaka
  • 250 g prerastanej údenej slaniny
  • 6-7 cibúľ
  • 3 šálky stoniek mladého cesnaku
  • 300 g kuriatok
  • 150 húb (šampiňóny, shimeji)
  • 4 väčšie mrkvy
  • 3 šálky (mrazených) brusníc
  • 1 čerstvé červené čili
  • 5 PL hladkej múky
  • 60 g masla
  • 1,5 l červeného vína
  • 2 čierne pivá
  • 2 PL malinového lekváru
  • 3 stonky celeru
  • 2 bobkové listy
  • 1 ČL celého nového korenia
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

Mäso nakrájame na väčšie kusy a necháme marinovať vo víne minimálne 48 hodín. 

Slaninu pokrájame na rezance, vyškvaríme a upražíme na nej nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Zalejeme pivom a necháme dusiť. Pridáme mäso, koreniny a opražíme.

Potom zalejeme časťou marinády, tak aby bolo mäso ponorené, a dusíme prikryté pri 170 °C takmer domäkka (asi tri hodiny). Na posledných 20 minút pridáme na väčšie kusy nakrájanú mrkvu a zelerovú vňať. Všetku šťavu z mäsa zlejeme, pridáme zvyšnú marinádu a čiastočne zredukujeme jej objem varom.

Na masle urobíme svetlú zápražku a rozvaríme v omáčke. Pridáme na oleji osmažené huby, mrazené brusnice, mrkvu a dochutíme malinovým lekvárom, korením a soľou. Mäso môžeme vrátiť do omáčky alebo ho zohriať osobitne.

 

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Ukážeme vám, prečo je dobré sporiť si na dôchodok
  2. Ako na refinancovanie hypotéky
  3. PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej
  4. Maurícius: Slnečná dovolenka v zime
  5. Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra
  6. Nečakaným favoritom na predsedu PSK je prešovský advokát Garaj
  7. M-MARKET s novým konceptom KOCKAminiv Prešove
  8. Pivovar Šariš opäť podporí rozvoj domáceho regiónu
  9. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“
  10. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“
  1. Štýlové osvetlenie do obývačky: Rozhoduje i to, ako žijete
  2. PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej
  3. Maurícius: Slnečná dovolenka v zime
  4. Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra
  5. Nečakaným favoritom na predsedu PSK je prešovský advokát Garaj
  6. M-MARKET s novým konceptom KOCKAminiv Prešove
  7. Pivovar Šariš opäť podporí rozvoj domáceho regiónu
  8. Športová akadémia Mateja Tótha powered by O2 už na 24 školách
  9. Na čo myslieť v rekonštrukcii bytu
  10. Nová emisia dlhopisov spoločnosti HB Reavis s výnosom 3,25 % p.
  1. Maurícius: Slnečná dovolenka v zime 10 973
  2. Nečakaným favoritom na predsedu PSK je prešovský advokát Garaj 6 221
  3. Ukážeme vám, prečo je dobré sporiť si na dôchodok 2 936
  4. M-MARKET s novým konceptom KOCKAminiv Prešove 2 327
  5. Pravda o privátnych značkách. Firmy ich vyrábajú podľa zadania 2 032
  6. PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej 1 569
  7. Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra 1 092
  8. Ako na refinancovanie hypotéky 979
  9. Na čo myslieť v rekonštrukcii bytu 913
  10. Pivovar Šariš opäť podporí rozvoj domáceho regiónu 750

Téma: Jedzte zdravo!


Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Historické fiaská aj rekordné úspechy. Česko má po voľbách víťazov i porazených

V novom českom parlamente zasadne deväť strán. Nie všetky sú so svojim výsledkom spokojné.

KOMENTÁRE

Balada o zrade, alebo bez Babiša to nepôjde

Andrej Babiš vyhral v premiérskom referende.

SVET

Deň, keď padla aj Praha

Je zbytočné hovoriť o porážkach jednotlivých strán. V českých voľbách prehralo Česko.

Neprehliadnite tiež

Viete, aké sú farebné trendy Vianoc 2017?

To, akú farbu stromčeka budeme mať, sa určuje dva roky vopred.

Všetko najlepšie, princezná Leia: Herečka Carrie Fisher by oslávila 61 rokov

Odišla nečakane, deň po jej smrti umrela aj jej slávna matka Debbie Reynoldsová.

Šesť pravidiel, ako nosiť tmavý rúž

Pravidelne na jeseň kraľujú dámskym perám tmavšie a sýtejšie odtiene. Naučte sa ich nosiť bez obáv.

Je najvyšší čas prestať nosiť vlnu, hovorí zakladateľka PETA

Ingrid Newkirková vysvetľuje, prečo je strihanie oviec kruté a neľudské.