SME

Diviačie ragú s hubami

Stojí to viac úsilia a času, ale výsledok stojí za tú námahu. Ak máte radi divinu, tento recept musíte vyskúšať.

Diviačie ragú s hubamiDiviačie ragú s hubami (Zdroj: Miloš Mikuš)

Potrebujeme:

  • 2 kg mäsa z diviaka
  • 250 g prerastanej údenej slaniny
  • 6-7 cibúľ
  • 3 šálky stoniek mladého cesnaku
  • 300 g kuriatok
  • 150 húb (šampiňóny, shimeji)
  • 4 väčšie mrkvy
  • 3 šálky (mrazených) brusníc
  • 1 čerstvé červené čili
  • 5 PL hladkej múky
  • 60 g masla
  • 1,5 l červeného vína
  • 2 čierne pivá
  • 2 PL malinového lekváru
  • 3 stonky celeru
  • 2 bobkové listy
  • 1 ČL celého nového korenia
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mäso nakrájame na väčšie kusy a necháme marinovať vo víne minimálne 48 hodín. 

Slaninu pokrájame na rezance, vyškvaríme a upražíme na nej nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Zalejeme pivom a necháme dusiť. Pridáme mäso, koreniny a opražíme.

SkryťVypnúť reklamu

Potom zalejeme časťou marinády, tak aby bolo mäso ponorené, a dusíme prikryté pri 170 °C takmer domäkka (asi tri hodiny). Na posledných 20 minút pridáme na väčšie kusy nakrájanú mrkvu a zelerovú vňať. Všetku šťavu z mäsa zlejeme, pridáme zvyšnú marinádu a čiastočne zredukujeme jej objem varom.

Na masle urobíme svetlú zápražku a rozvaríme v omáčke. Pridáme na oleji osmažené huby, mrazené brusnice, mrkvu a dochutíme malinovým lekvárom, korením a soľou. Mäso môžeme vrátiť do omáčky alebo ho zohriať osobitne.

 

Recepty

Kráľ krásnych kríkov má liečivú silu.


Eva Ivanišová a 1 ďalší

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s kozmetickým darčekom.


redakcia SME ženy

Ibiškovec jedlý poznali pestovatelia už pred 6000 rokmi.


a 1 ďalší 1
Súvisiace témy: recepty, Jedzte zdravo!
SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  3. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  5. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  6. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  7. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  8. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  1. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  2. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  3. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  4. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  5. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  7. Ktoré signály tela predpovedajú mŕtvicu
  8. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 11 681
  2. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 9 484
  3. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii 4 912
  4. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia 4 731
  5. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu 2 555
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 % 2 227
  7. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky 2 144
  8. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček 2 076
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
reklama
  1. Tomáš Mikloško: Ako (ne)cítiť svoje emócie
  2. Zuzana Pelaez: O plakaní, čakaní a platení alias o slovenskom, britskom a kolumbijskom zdravotníctve.
  3. Zdravotní Klauni: Posledná klauniáda pre Lenku
  4. Ján Karas: Keď moc nemá tvár: Prebudenie tých, ktorí mlčia na hrane autority a toxického riadenia
  5. Gabriela Sabolová: Ako Aničke takmer zakázali riadiť auto
  6. Liga za ľudské práva: Adriana Mesochoritisová: Dobre mienené rady môžu byť pre ženy v násilných vzťahoch nebezpečné
  7. Matúš Radusovsky: Rôzne druhy medu a ich benefity
  8. Michaela Witters: Čo za ľudí vychováva deti, ktoré dokážu niekomu takto ublížiť?
  1. Ivan Čáni: 9. máj 2025 – najhanebneší deň v dejinách Slovenska. 31 140
  2. Radko Mačuha: Šimečka má niečo, čo už Fico nikdy nebude mať? 19 740
  3. Teodor Pasternák: NAY už nie je „naj“ 13 610
  4. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 11 807
  5. Miroslav Galovič: Marečku, mohol si ostať legendou... (Mikroblog No 20) 7 941
  6. Ján Chomík: Tyran, ktorý nemá páru 7 701
  7. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 6 191
  8. Radko Mačuha: Hanba, uniklo ďalšie video Šimečkovej ženy. 5 814
  1. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  2. Radko Mačuha: Rozostavali sme Slovensko, hrdo vyhlasuje premiér Fico.
  3. Marcel Rebro: Naozaj prišla sloboda z východu? Prečo sme potom utekali na západ, pán Fico?
  4. Věra Tepličková: Možno príde aj kúzelník...
  5. Tupou Ceruzou: Toaleťák
  6. Monika Nagyova: Ako z Netflixu. Preskakoval mŕtvoly a bežal na skúšku do školy
  7. Věra Tepličková: Cesta slovenského Sizyfa do Moskvy alebo Nie je pre cholerika nič horšie, ako nemať možnosť ísť vyššie
  8. Roman Kebísek: Oslobodzujúci efekt Gauguinovej „lekcie maľovania“ na veko drevenej krabice
SkryťZatvoriť reklamu