Potrebujeme:
- 150 g lúpanej quinoy
- romanesco alebo karfiol
- 2-3 mrkvy
- 1 menšiu čakanku
- syr s modrou plesňou (roquefort, niva)
- 1 PL masla
- 2 PL vytopeného masla
- 4 PL citrónovej šťavy
- 4 PL panenského olivového oleja
- 4 PL paradajkového pyré
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup:
Quinou zalejeme vriacou vodou, osolíme, pridáme maslo a pomaly uvaríme.
Romanesco alebo karfiol rozoberieme na malé ružičky a uvaríme v osolenej vode do polomäkka.
Na vytopenom masle opečieme nakrájanú mrkvu, vyberieme ju do misy a namiesto nej dáme na panvicu odcedenú quinou. Krátko ju opečieme a zalejeme zmesou citrónovej šťavy, oleja a paradajkového pyré. Krátko prevaríme, odstavíme a ešte do teplej quinoi zamiešame nakrájanú čakanku.
Okoreníme a zmiešame s mrkvou a romanescom. Syr pokrájame na kocky a pridávame navrch šalátu pre každú porciu zvlášť.