Potrebujeme:
- 2 pstruhy
- 1 veľký zemiak
- 2 väčšie paradajky
- jalapeňo čili papričky
- olej
- 1 PL čerstvého zázvoru
- semená černušky siatej (Nigella sativa)
- 1 PL koriandrovej vňate
- trochu kurkumy
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup:
Umyté, osušené pstruhy nakrájame naprieč na 2 – 3 cm široké kúsky, osolíme, obalíme v koreniach a necháme asi pol hodiny odpočinúť v chlade. Potom ich prudko opražíme na oleji, v ktorom sme opražili semená černušky siatej, a uložíme do tepla.
Na tom istom oleji opražíme papričky a posekané paradajky spolu so zázvorom. Vytvorené pyré osolíme, pridáme na väčšie kusy pokrájané zemiaky a popražíme. Keď sú zemiaky hotové, pridáme kúsky pstruhov a prehrejeme spolu s nasekanou koriandrovou vňaťou.
V Indii pstruhy varia aj s hlavou, ktorá dáva pokrmu plnšiu, nezameniteľnú chuť.