Suroviny:
- 600 g čerstvo pomletého hovädzieho mäsa
- 4 väčšie žemle
- rukola
- 4 plátky ementálu
- balenie prosciutta
- 4 PL majonézy
- soľ
- mleté čierne korenie
Základom tohto šťavnatého burgera je tučnejšie hovädzie mäso, ideálne s dvadsaťpercentým podielom tuku.
Najlepšie je predné hovädzie, ktoré nebude po ugrilovaní príliš suché. Pomeľte ho a ochuťte tesne pred grilovaním.
Ako na to?
- Mäso rozdelíme na štyri časti, osolíme, okoreníme, vytvarujeme do guľatej placky a položíme na rozpálený gril. Opečieme domäkka z oboch strán. Zároveň opečieme plátky prosciutta. Napokon dáme na každú horúcu placku plátok syra a necháme rozpustiť.
- Žemle rozkrojíme na polovicu a opečieme z vnútornej strany na grile. Natrieme ich majonézou, potom na ne poukladáme rukolu, mäso so syrom a opečené plátky prosciutta. Priklopíme a ešte teplé podávame.
Tip: Servírujeme so šalátom s čerstvej zeleniny.


