SME
Piatok, 28. február, 2020 | Meniny má Zlatica

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Vo svete pribúdajú štýlové bary bez alkoholu. Budú piť menej aj Slováci? (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 >

Hodnoť

ci to nebude aj tym

ze sa viac beru drogy ;) Napr. v mojom okoli sa pije alkohol velmi prilezitostne, ale praska alebo mdma si da kazdy druhy ;)
 
Hodnoť

bar bez alkoholu

je pre nas Slovakov totalny ulet. Este tak alkohol bez baru. to by sme zvladli.
 
Hodnoť

jediny problem tych koktailov

je to ze su totalne presladene. Pre diabetikov a tych nie je malo je to absolutne nevhodne. A castokrat tie rozne chute su vyrobene z kadejakeho chemickeho sajrajtu. Ano, ale chuti to dobre, hlavne ked je to studene a 1/3 pohara tvori lad (voda)
 

a zazitok je

zaplatit 13 dolcov za sirup a vodu...
 

 

Pre diabetikov je nevhodna aj vacsina alkoholickych drinkov. Ked uz akohol, tak pohar sucheho vina, obcas pri vynimocnej prilezitosti.

Ale v tom Autumn in New York som si ziadny cukor nevsimla, s vynimkou toho v pive. Ani "kadejaky chemicky sajrajt". Tento drink by som asi aj riskla. :)
 

 

ano, suche, najlepsie cervene vino.
samozrejme ze ti nikto nenapise ze tie drinky maju tolko cukru co coca-cola, pretoze je to bezalkoholicke, je to akoze zdrave.
su tri zakladne nosice chuti - sol, tuk a cukor. pokial este v niektorych drinkoch mas aj sol, tak tuk sotva (no dobre hriato, ale to nie je exkluzivny drink). takze ti zostava len cukor.
porozpravaj sa s ludmi co s tym pracuju...
 

 

A co konkretne z ingrediencii Autumn in New York - okrem nealko piva - obsahuje cukor? Kurkuma?
Aj cola je nealkoholicka a nikto netvrdi, ze je zdrava.
 

 

neslo mi o konkretne ten jeden drink, ale vo vseobecnosti.
 

 

Aha. Takže článok povie, že trend súvisí s rastúcou preferenciou zdravého životného štýlu, že receptúru zostavujú profesionáli a miešajú barmani a uvedú príklad takého drinku, v ktorom nie je cukor a chuť je tam celkom zjavne založená na koreninách, bylinkách, či ovocí.

A ty to "zovšeobecníš", že ide o presladený chemický sajrajt plný cukru z ktorého polovicu tvorí ľad a voda...

Mám pocit, že chodíš do nesprávnych barov.
 

 

urcite nie som prasteny aby som dal za drink 13 dolarov. takze ano, do takych nechodim.
 
Hodnoť

 

Americká gastronómia a pohostinstvo - náš vzor. Nie ďakujem neprosím ani burgre, iný fast shit a ďalšie vynálezy ako do.....ť niečo tak dobré ako je jedlo a pitie.
 
Hodnoť

bary a konvivialita

Bar a krčma sú užitočné inštitúcie z hľadiska sociálneho zdravia. Hovorí sa tomu aj konvivialita. Nadmerná konzumácia alkoholu je odvrátenou stranou, preto alternatívu treba privítať. Stačilo by aj to, keby bol na jednom mieste výber dobrých alkoholických drinkov aj nealko koktejlov, ktoré si potom človek dávkuje podľa momentálnej dispozície.
http://targetnews.sk/clanky/it...
 
Hodnoť

V každom bare nájdem

2-3 nealko koktejly, ale taký nealko bar by som navštevoval fakt častejšie a myslím, že by sa v pohode uživil.
 

uz vidim ako slovaci

vo velkom piju vodu so sirupom za 10 euro.
 

 

Oni piju uz teraz za 7 eur vodu s citronom a cukrom. Volaju to domaca limonada.
 

 

wow to som uz fakt davno nebol na slovensku. to uz radsej kofolu alebo vineu.
alebo radsej normalne pivo. a ziadne experimenty ako IPA,nejake cider ci podobne patoky.
 

 

A co povazujes na slovensku za normalne pivo? Ak je to nieco ako lacny Corgon, Bazant, Saris alebo iny eurohumus pre socky, tak to si dam radsej kvalitnu IPU
 

 

bohate mi staci Plzen, alebo Budvar, eventualne Krusovice. IPA mi jednoducho nechuti, tak ako rozne tie experimentalne vyrobky malych pivovarov.
Zijem uz 1,5 dekady v Beneluxe, takze tu si mozem vybrat z niekolko stovak piv a aj tak mam najradsej obycajny pils. Tie experimenty ma uz presli. Ale fakt je ze sa vyhybam takym srackam ako Heineken, Becks a podobne.
 

 

Ipa nie je ziadny experiment ale povodne anglicke vrchne kvasene pivo, ktore bolo urcene na export do indickych kolonii ( India Pale Ale). Ak chcem kvalitu tak siahnem po pivach prave z malych pivovarov. Plzen a Budvar su uz tiez masovo produkovane piva...
 

 

ja viem co to je IPA, len dnes ju skusaju produkovat kade kde.
a to aka je plzen a budvar dobre viem. ale ja ich mam rad.
Tie male pivovary robia raz dobre veci a niekedy je to proste nepitne..
ale proti gustu ziadny disputat. na zdravie
 

1 2 >

Najčítanejšie na SME Žena