SME
Piatok, 20. september, 2019 | Meniny má Ľuboslav(a)

Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Vybrali sme recepty na fašírky. Z mäsa, zeleniny, rýb aj šošovice (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

 

je absurdné že v obchodoch na Slovensku sa nedajú kúpiť mrazené zeleninové fašírky. Jednota,Tempo, nitrazdroj,bila , Tesco ich nepredávajú. Vela ludí by si túto špecialitu určite kúpilo
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ty musíš mat inak umrtvene zmysly keď kupuješ veci v supermarketoch. Veď tam všetko smrdí, hnije alebo je skysnute a staré.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

A kde tak asi majú kupovať ľudia čo žijú v meste a nemajú vlastnú záhradu?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Presne

dokonca som zistil, ze sol zo supermarketov je niekolko milionov rokov stara. Na farmarskej trznici viem kupit cerstvucku, hoci my doma si sol vyrabame sami. Staci rozpustit sol vo vode, dat na okno a o par dni mas cerstvu, domacu sol. Ach tito blavaci, nic nevedia.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Ako by som to len.

Neviem ako v iných veľkých kuchyniach, ale na Slovensku sa takéto fašírky často vyrábajú z odrezkov (vlastne všetky fašírky sa vyrábajú z odrezkov) a hlavne aby bola výroba lacná. Pri mrazenom polotovare to už také lacné nebude, hlavne v porovnaní s kadejakými nugetkami a rezníkmi a gordon blu, ktoré dnes stoja fakt smiešne málo a pri tom sú vyrobené z "lepších" surovín. Nazvať ale hocakú fašírku špecialitou, to chce predsa len trocha viac odvahy. Ale vrátim sa k nadpisu a poslednej surovine, šošovici. Dlho som ju nemal v jedálničku, pri tom mi dnes chutí lepšie, ako napríklad fazuľa. Dá sa pripraviť aj bez namáčania, teda červená, veľmi rýchlo a s pár základnými ingredienciami je z nej chutné a sýte jedlo. Mrkva, petržlen, cesnak, cibuľa, paradajky a nejaké kari korenie a za chvíľu je hotový chutný pokrm. Nevyzerá síce ktovieako vábne, ale nedávno som videl na YouTube, ako nejakí zahraniční ochutnávači dali guľášu označenie, ako jedlo pre psy, takže dnes už doma nejako výzor jedla neriešim. Ale musí dobre chutiť, lebo ak mi niečo nechutí, nejem to a je veľkou chybou si myslieť, že tzv. "zdravé" jedlá nie sú aj chutné. A áno, robím aj fašírky (karbonátky) aj z hydiny, aj z bravčového, aj z hovädzieho, aj z rýb, aj zo syra, aj zo zeleniny, len s malou zmenou, ja do nich nedávam odrezky (tie používam len pri výrobe vývarov). No ja som asi divný, lebo nekupujem ani mleté mäso a vôbec nič mleté, ani kávu, ani korenie :).
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Fiha to by som si dal všetko. Vďaka za recepty. Určite doma vyskúšame. Asi to nebude najzdravšie, ale keď sa človek hýbe a je primerané porcie, môže jesť aj toto.
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME Žena