SME
Utorok, 19. január, 2021 | Meniny má MárioKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Keď varí muž: Prečo sú mnohé polotovary lepšie ako domáce jedlá? Z nostalgie (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

p.Kasarda,

Na jazyku mám však desiatky polotovarov a hotových jedál, ktoré nám chutia lepšie ako ich „domácke“ alternatívy.

Akokoľvek dobrý domáci vývar nebude taký, ako francúzska vrecúšková polievka.
 
Hodnoť

p.Kasarda,

vyššie sú dve vety z Vášho blogu. Fakt Vám chutí viac vrecúšková polievka ako kvalitný vývar? To Vás ľutujem. Polotovary a hotové jedlá.....???? Vaša mamka by sa mala červenať keď ste boli na niečom takom odchovaný a takéto chute si pamätáte a máte ich na jazyku.
 

 

Nase mamy pri vareni vegetili, to preto :)
 

"

a maggi to bola pecka ... to snáď išlo do všetkého :D
 
Hodnoť

Nemôžem si pomoct

ale nikdy som nejedol lepšiu majonézu a kecup, ako robi moja žena. S kečupom sa dost narobí, ale stoji to za to. Ma aj krásnu červenú farbu a aj potrebnu hustotu. Zatial ho pochválil kazdy, kto ochutnal, i ked moc nerozdávame - vsetko pojeme sami.

Mam pocit, ze autor ma “slaný” jazýček. V tom prípade mu budú asi viac chutiť presolené komerčné výrobky.
 
Hodnoť

Pana beka

Sajte mu ochutnat domaci vyvar....
 

nechapem, ako niekto moze porovnavat

kvalitne a chutne domace jedlo s instantnym.. asi nevie varit, inak mi to nevychadza. aj chlieb je lepsi domaci, ked sa vie. tym nemyslim ten polotovarovy hranaty, ale poctivy z rury.
 
Hodnoť

Mäso so silným prízvukom

by som ani do úst nevložil, hoci nie som extra prieberčivý.
 
Hodnoť

Ide o to, čo ste jedávali v detstve

Ak vám vaša mama pravidelne varila polievku z vrecúška a natierala chleba májkou a na špagety dávala kupovaný kečup, tak to sú chute vášho detstva. Nie je to dobrá vizitka pre mamu, lebo deti takýchto mám majú zvyčajne nadváhu a dlho im trvá, kým sa naučia dobre jesť. Lebo ja si pamätám vynikajúci vývar z domacej sliepky so zeleninou zo záhrady, na domáce džemy bez množstva cukru a stabilizátorov a doteraz doma robíme domácu paštétu z pečienok a smotany a k nej máme cibuľový džem. Náš syn zbožňuje domáce banánové muffiny, zajačie fašírky a ako dezert si často praje mrkvový šalát s jablčkami, medom, citrónom a orechami. To neznamená, že občas nesiahneme aj po nejakom polotovare, najčastejšie experimentujem s rozličnými držkovými polievkami, ale raz som uvaril držky od mäsiara (smrdel celý dom), ale to bola chuť mojej mladosti - držková od Másiarov na Štúrovej v Bratislave. Konečne sa mi podarilo uvariť takú polievku, ktorú som nie ako polotovar, ale ako hotový tovar kupoval.
 

 

Nie kazdy mal starych rodicov ci rodicov na dedine, teda varilo sa z kupovanych surovin a tekute korenie do polievky si z detsva pametam dost dobre. Svokor ked dostane na stol vyvar este ani neochutna a zacne hned solit sypat piper a ked ma poruke maggi ide ja to.
 
Hodnoť

 

To kde sa dava dzem do flias?
 


Najčítanejšie na SME Žena