SME
Pondelok, 30. november, 2020 | Meniny má Ondrej, AndrejKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Potravinová technologička radí, ako nakupovať potraviny (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

 

Hmm, mňa dosť prekvapil obsah umelých sladidiel v treske z ryby žilina. Vlastne v podstate vo všetkých šalátoch typu treska v obchodoch. Snáď jedna výnimka sa nájde.
 

Ja ju mam

rad a kupujem ju v kauflande, len sa mi nezda, ze v akcii stoji 2.50 za 1 kg. Volakde bude nieco zle. Da sa nejako zistit povod toho masa? Ak su to tresky z norskych fariem, tak by som sa nedivil.
Ako sa da dat podnet, aby v labaku preskumali tie svinstva co tam do nich tlacia?
 
Hodnoť

 

Kyseliny sírovej? Nie siričitej?
 
Hodnoť

Článok nie je len

o umelých sladidlách ale aj o umelých fotografiách. Najmä tá č.2. Pani technologička je bezpochyby krásna žena, ale mám pocit, že prezentácia jej upravených fotiek bola dôležitejšia ako obsah článku.
 

 

No, skor by som povedal ze smecko ako vzdy zamestava studentov na strednej skole co fotia mobilom a v nom aj fotky upravuju.
Tiez je celkom mozne ze to upravovala ta co clanok pisala, co by tiez tu kvalitu fotiek vysvetlovalo.
 

 

No pointa predosleho prispevku nebolo to, ze to bolo upravene, ale akoby clanok bol len o estetickom zobrazeni "vedatorky" ako o obsahu jej slov. Presne taky isty pocit som mal aj ja. Preco neukazali 55 rocnu pani "vedatorku" a nenafotili ju so steklickami v ruke? tiez som nepochopil ucel tych fotografii...
 

 

Aku citanost by mal ten clanok s 55 rocnou pani? A to je odpoved. Ale to nie je vina smecka, ale citatelov, ze citatelia maju zaujem o inteligentne mlade zeny.
 

nerozumiem, co tu

sexisticky riesite pani technologicku.
Co ju mali odfotit v monterkach a zaolejovanymi rukami po lakte, ako nabera niekde vzorku do labaku z velkej nadoby?
 

No to ani nie,

ale nejaku bradavicu a male decetne fuziky pod nosom jej mohli prirobit. A trosku ohnut nos nemoze byt vo fotosope problem.
 
Hodnoť

 

To sa mi snad len sniva hororovy sen... Ked je dnes uz, nastastie, aj medzinarodnymi odnornikmi potvrdene, ze sa pridavaju do potravin aj latky, vyrabane z ropy, a uz nehovoriac o nebezpecnych niektorych E-ciek, ako je potom mozne, ze sa sa dovazaju na nas trh? Aku potravinovu bezpecnost zabezpecuje stat? Ved nie kazdy pri nakupovabi je vybaveny priam „bozskou“ trpezlivostou citat bud drobnymi pismenami pribalove letaky, alebo etikety na baleniach, velmi tazko pre drobnost priam minipismien citatelne...
 
Hodnoť

Pracovala v spoločnosti KORO

Tak nech povie, ako dosiahnuť trvanlivosť majonézového šalátu 21 dní. Keď už o tej zdravej výžive....
Kyselina sorbová a sorbany, kyselina benzoová a benzoany, siričitany, dusitany, dusičnany, v kozmetike parabeny tam či onam....
Ten sype to a ten zas tohle a všichni sypem všechno dohromady.
 
Hodnoť

 

Nuž, slečna to dozaista ešte hlboko dotiahne... Tak zasvätene rozprávať a zdravých potravinách a korunovať to praxou s treskovým šalátom a majonézou. :)
 
Hodnoť

 

situácia sa rapídne zmenila príchodom obchodných reťazcov. firmy sú tlačené vyvíjať lacnejšie receptúry, ak sa chcú udržať. zvýšiť cenu? asi nemožné, stačí sa pozrieť, ako sa tatrakon nedohodol s kauflandom na zvýšení ceny za morkadelu.

lacnejšia receptúra = efektívnejšie naviazať vodu, alebo zmeniť proces výroby tak, aby bol lacnejší (efektívnejší)
 


Najčítanejšie na SME Žena