... do roka donesu originalni dort koupeny v hotelu Sacher ve Vidni. Sem tam otestuju prodavane kopie. Malokdy je nejaka porovnatelna (casto maji chemicky pusobici aroma). Original ma velmi syte a soucasne prirozene pusobici aroma. Nejradeji mam moment po rozbaleni folie :).
Uprimne pochybuju, ze to jen tak nekdo udela doma. Pravdepodobne se to nevyrovna ani tem kopiim.
Samozrejme. ze je original prisne strazene tajomstvo. Ale nemusi to byt az taka veda. Sacher je proste len nieco z generacie mucnikov z treneho cesta, ktore v tej dobe ficali. https://paulinescookbook.wordp... Zaujimave je, ze Rakusaci nedavaju mandlovu muku (a mali by o zlozeni vediet nieco viac ako ini) http://www.austria.info/uk/thi... Celkom urcite sa receptura na original sacher meni - ci uz sa prisposobuje zakaznikom alebo tomu co sa zo surovin da ziskat na trhu. Tie trvanlive mucniky zo supermarketu su uplne hnusne. Na hanbu skutocnym cukrarom a dobrym gazdinkam. Zakusok z skutocnych surovin - muka, vajcia, maslo, vysoko kakaova cokolada, a domaca marmelada nemoze chutit umelo. Ja som sachera robila uz tolkokrat, ze sa nam casom zunoval, ale inac je skvely. Cokolady viac - ako v tom rakuskom recepte v odkaze a musi mat vysoko percento kakaa. Z obycajnej varnej cokolady alebo kakaa vyjde len taky stvrtinovy mulat.
?