SME
Utorok, 1. december, 2020 | Meniny má EdmundKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Údenie je koníček, do ktorého sa môžete pustiť aj vy (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

Neviem čo k tomu napísať.

Všetko o vôni a chuti jedla je pravda, ale nedá mi úplne ignorovať názor, že 100g delikatesy sa rovná vyfajčeniu x cigariet. Nechcem strašiť, tak si každý za x dosaďte svoje číslo.
 
Hodnoť

Udenie ako súčasť kuchyne,

spracovania potravy, je zijuca fosília : prezitok. Čím skôr človek prestane jesť udene, tým dlhšie bude žiť .
 

 

Ved nejdez, predsa ta nikto s pistolou pri hlave nenuti. A kludne sa napchavaj len "zdravymi" RAW, vegan, bio, bez tuku, bez cukru, bez lepku, bez farby, bez chuti, bez vone.... Len co je to to "zdrave", ked kazdy rok je tym nieco ine...
 

Moji predkovia jedli kopec udeneho ...

Moji predkovia jedli kopec udeneho, ale zdarveho bez "modernych" chemikalii a zili min do 80ky ;-)
Napr. Chut udenej slaniny je unikatna a nic s ajej nevyrovna a to nehovorim o domacich klobasach ;-).

Na margo. Ja radsej budem jest zrdavo udene jednlo a nezdravo konzervovane napr. Sorbanom draselnym, ci benzoanom sodnym. Obe su jedy.
 

 

skoda,keby tvoji predkovia nejedli tolko udeneho,mozno by sa dozili aj 100 :)
 
Hodnoť

tekutý dym je zdravý ...

súdruhovia z europarlamentu rozhodli ,že klasické údenie škodí zdraviu rovnako ako ortuťové teplomery ,tak preto dnes podporujú výrobu úsporných žiariviek plnených parami ortuti a toxickým luminoforom , rovnako ako máčanie mäsa v takzvanom tekutom dyme-čo je chemický výplod doporučený eurohujermi. Klasicky na bukovom a ovocnom dreve údené potraviny sú delikatesa ,ktorá sa nedá oklamať tekutými sajrajtami a klasické údeniny sa konzumujú väčšinou príležitostne . Ak niekto jedáva denne syntetické jogurty s trvanlivosťou 3-6 mesiacov, tak je to 1000x vačší hnus ako dobré domáce klobásky alebo slaninka...
 
Hodnoť

stačí kliknúť na foto autora

...mladý človek a taký údený:-)
 
Hodnoť

Tak musím tentotaz Milana

Pochváliť. Udim síce inak, mám murovanú udiaren, ale pre mladých udičov je tento článok výborný a výborne spracovaný.
 
Hodnoť

Rozhodnite sa,

pán autor aj vážení komentátori, či udíte alebo údite. Ak údite, potom je to aj údiaci zásobník aj údené. Nerozumiem, ako vám to udené, či udiaci vôbec vošlo do prstov...:o)
 

 

a vy sa asi nudíte
 

Vôbec sa nenudím,

ale prekáža mi, ak niekto svoju prácu, za ktorú dostáva plat, odflákne. U diskutérov sa to dá pochopiť, za roky strávené na týchto diskusiách som zistil, že človek ovládajúci poriadne svoj rodný jazyk je dnes skôr biela vrana. U novinára by malo byť prirodzené, že jazyk, ktorý ho živí a ktorým sa prezentuje v médiách, by mal ovládať dokonale. V posledných rokoch je to ale čoraz horšie, nielen čo sa týka gramatiky, ale aj štylistiky. Akoby v médiách pracovali samí absolventi pomocnej novinárskej priemyslovky z Čabradského Vrbovka.
 

 

Aká je tá slovenčina krásna: Úd úď a nepruď :) !
 

 

:D, Uďo, to je napuosto noumální.
https://youtu.be/EXrbjc6dzsc
 
Hodnoť

Milujem údené korbáčiky

Predstaviť si to neviem že by som si sama údila korbáčiky ale mám ich veľmi rada:-)
 


Najčítanejšie na SME Žena