SME
Pondelok, 30. november, 2020 | Meniny má Ondrej, AndrejKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Trochu iný hummus (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

malý tip

hummus pripravujem z naklíčeného cíceru a nie z vareného, možno to nie je na arabský spôsob, ale chutí výborne - skúste
 

 

toto ma zaujima, ako sa klici cicer? cakas kym to ma nejake vyhonky?
 

našiel som na nete návod:

Suchý cícer namočíme na noc na 12 hodín do vlažnej vody, aby napučal. Preplachujeme ho aspoň 3 x denne. Najlepšie klíčky sú až na 3. až 4. deň, keď klíčky narástli na veľkosť 0,5 až 1 cm. Klíčky majú veľkú výživovú hodnotu. A hneď z neho robím hummus.
 
Hodnoť

 

Cicer pred varenim mozete namocit kludne aj na 48 hodin, iba mu to pomoze.
Rozmixovat uvareny treba s kuskami ladu, pomoze to konzistencii aj chuti.
A nakoniec, tahini pridajte viac ako lyzicu. Aj ovela viac.
 

 

Perfektné, vďaka za tip ;)
 
Hodnoť

Netreba zabudnúť na správne koreniny

Hummus bez rímskej rasce (pozor nejedná sa o klasickú rascu) a sumachu by nemal ten správny arabský šmrnc ;o)
Za ten tip s naklíčeným cícerom veľký dík - vyskúšam
 

 

Ale nie, aj arabi robia hummus bez rimskeho kminu a chuti to fajn. Ale s rimskym kminom mi to chuti lepsie, to treba nechat :)
 

 

vie mi niekto poradiť kde dostanem rímsku rascu? nikdy som ju v obchode nestretol. a to som hladal dôkladne
 
Hodnoť

 

Hummus je super, ale osobne mam radsej Baba Ghanoush - prakticky to iste, ale miesto ciceru sa rozmixuje peceny baklazan..:)
 
Hodnoť

VYSKÚŠAM

ale neverím že u nás doma vytlačí tatársky biftek :-(
 


Najčítanejšie na SME Žena