SME
Pondelok, 9. december, 2019 | Meniny má Izabela

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Stále to isté? Pozrite si desať tipov šéfkuchárov na inú štedrú večeru (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 >

Hodnoť

Nuz, dakujeme, redakcia a aj sefkuchari,

ale ja osobne neprosim - ak ste si to navarili, tak si to aj zjedzte.
 

už sa teším

na kapustnicu a podkovičky z kapra so zemiakovým šalátom.
 

 

napodobne, posirovaneho lososa si mozu dakde strcit... jedine z toho by som si dala moriaka a aj to na prvy sviatok vianocny a nie na stedry den. Pomaly mi tieto kulinarske speciality super truper sefkucharov zacinaju liezt na nervy,
 

 

mne kapor ani losos nechuti, lebo je mastny. zubac je mnam mnam :)
 

presne tak

taky kapor s majonezakom raz za rok nieje stale to iste :) uz sa doma obaluje :D
 

Asi

sa snazia propagovat jedlo, ktore si u nich nik nechce objednat, aby pri dalsej navsteve aspon niekto tu objednavku dal. Po zhliadnuti fotiek myslim, ze viem preco to nik nechce.
 
Hodnoť

 

My sme mali uz aj lososa, aj moriaka a obidve su velmi dobre. Tento rok to zase vyzera na moriaka+sladko a slano vodna ryba.
 

 

My sme zohnali kapra + lososa + krevety a musle. Bude experiment... majonezak je isty.
 

 

Prečo zohnali , veď ak na to máš , tak všetko sa dá bez problémov nakúpiť a dokonca si môžeš vyberať či chceš mrazené , alebo chladené.Ešteže bude majonézák , lebo to by si ma naštval. Inak šťastné Vianoce.
 

 

Zohnali - v Lndyne kapor nie je tak bezny :). Tak preto. A ze mrazene... fuuu jedine ak si namrazim sama :). Stastne Vianoce aj Tebe.
 

 

No tak to si ma totálne sklamala , pretože čo je to ten Londýn za zaostalá diera , že tam nemajú kapra , mne to bolo hneď podozrivé , keď som pri mojej návšteve tohoto pupku sveta cítil , že my čosi chýba.
 

 

Kapor nie je pre nich rybou, nie len ze sladkovodna ale vraj nezaujimava... zabavaju sa nou akurat pri rybackach. Akurat ju nikto neje, putuje vzdy naspat do vody. Par rokov ju uz ale pred vianocami dostat - kto chce najde, vdaka dopytu od kontinentalnych pristahovalcov. Kupili sme celu nevycistenu dvojkilovu rybicku na rannom rybom trhu...
Najprv ju zacal dovazat jeden supermarket do vybranych obchodov - na objednavku. A to po tom co bolo viacero Poliakov pristihnutych pred Vianocami nelegalne rybarcit na kanaloch a rybnikoch :) Neslychane.
 
Hodnoť

Finger food - v preklade...

Prstove jedla :)) ktore sa jedia prstami na jedno ci dve susta.
Nedalo sa to prelozit ako 'jednohubky' ?
 

tiez je to pre mna matuce

kedze prstami jem vsetko okrem polievky.
 

nedalo

na predmesti viedne sa hovori vyhradne svetovo.
 
Hodnoť

To odkiaľ mal starú mamu?

S obľubou oprašuje recepty starých mám a zaraďuje ich do slovenskej gastronómie, na ktorú sa špecializuje
Pošírovaný losos s limetkovo-zázvorovou omáčkou.
 
Hodnoť

už vidím

ako zahraniční kuchári ponúkajú ako špecialitu náš majonézak a rybu ,-D Každý má to svoje. My sme prešli od viedenskej kapustnice zo slivkami a hríbami/ zo sladkej kapusty a kyslej smotany/ a cibulového zemiakvého šalátu k polievke z rybých hláv / niečo ako haláslé/ k majonézaku a kapor čerstvý a vyprážaný zostal. Nesmú chýbat oplátky med ovocie a koláče. Pokojné a požehnané vianoce.
 
Hodnoť

Mnoo...niektoré veci

sú zaujímavé, ovšem tradičná vianočná kuchyňa je pre mňa oplátka s medom, kapustnica, ryba vlastnoručne ulovená - toho roku šťuka k tomu zemiakový šalát a ako zákusok nakrájané jablká s medom a citrónom.
 
Hodnoť

ano vianoce

su o zranici, najlepsie je to ovno v pernikovej racke. asi je cas pre film pre pamatnikov: Velka zranica http://www.csfd.cz/film/25586-...
 

1 2 >

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME Žena