SME
Sobota, 5. december, 2020 | Meniny má OtoKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Vianočné varené víno (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

 

ja varim len biele, dam klinceky, cukor, skoricu...
tesne pred varenim supnem deci studenej vody,
neham prykrite este par minut nech prejde chut korenin
 
Hodnoť

to je recept za vsetky drobné

Ty si sa konom zrazil?
Kvalitne červené na varenie? to si kde počul? Ved ako vinár by som ti ruky odsekol keby si do hrnca nalial taký barikový pinot od Repu či alibernet od Košťála.
4 kôry škorice? čo chceš mať s toho štrúdlu
A variť?? preboha to je na neuverenie aký diletanti dnes píšu do novín!
Varením uniká alkohol a zostáva ho menej e menej a menej.

Na varenie odporúčam niečo obyčajné, jednoduché beznú sudovečku či skoro nepitného matyšáka (čo je asi každá fľaša)
škorica určite, stačí jedna nožička ale pekna Vitana, alebo Kotany, pár klinčekov tiež pekných 1.trieda aby to neboli prachové ako v sáčkoch tesco, badyán áno ale opatrne velmi preráža, stačí kúsok alebo na špičku práškového, Kôru z pomaranča v žiadnom prípade NIE, iba ak by ste si nechali vylúhovať všetko to svinstvo s čím sa ošetruju pomaranče. Odporúčam nakrájať dužinu na kocky. 2 dcl vody na 1l . Brandy NIE, nerobíme vianočný punč.
A to najdôležitejšie víno iba spením NEVARÍME. Tak na 60 C. A môžme piť. Najlepšie chuťí po druhom ohriatí.
Osladiť podľa chuťe.
Tak na zdravie p
 


Najčítanejšie na SME Žena