SME
Pondelok, 30. november, 2020 | Meniny má Ondrej, AndrejKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Grilované kurča, ako ho nepoznáte (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

V jednoduchosti je krása

Zdravé kurča čo celý život behalo po tráve na dome u starkej ošklbať a vyčistiť, z drobkov, žemlí, mlieka a vajcia spraviť plnku, kurča dobre natrieť skutočným maslom a rozozrieť po ňom aj soľ a šupnúť kúrtiť sa do pece na 90 minút pri 180 °C, pod kurča plech s trochou vody, zbierať výpek, dolievať aby úplne nevyschol. K nemu podľa chuti, či už rascový chlieb alebo kaiserky (s výpekom mňam), horčicu, uhorku, prípadne čerstvú zeleninu.
 

 

hned by som si dal. tiez si myslim ze jednoduche, klasicke jedla z kvalitnych surovin a dobre spravene su najlepsie
 
Hodnoť

grilovane

kura a horcica?????? !!!!!!! ZADRZ!!!!! Ku kuratu ak tak jedine hlavkovy salat, pripadne domaca kysla uhorka. Myslim ze by sa uzivil aj uhorkovy salat. ako priloha jednoznacne zemiaky vynimocne ryza a to len pre to ze mi na ZDS chutila kombibacia kura, ryza, slivkovy kompot :)).
 

Veru aj ja ryzu len

zo sentimentu. Je to trochu suche (preto ten kompot!). Zo zzvyskov grilovaneho kurcata sa da tiez urobit vyborny salat na sposob tresky: pokrajat na male kusky, zmiesat s majolkou, troskou horcice, na drobno posekanou cibulkou a hocicim, co si tam pre chut chcete pridat. Je to vyborne s dobrym chlebikom, taka dobra vecera na leto. Anca
 
Hodnoť

mraznička

Mne sa najviac osvedčilo zbytky kuraťa proste pokrájať na malé kúsky a dať zamraziť. Potom použijem pri príprave omáčky na cestoviny, do dusenej zeleniny, do polievky...
 
Hodnoť

načo si niekto kupuje grilované kurča,

ak sa mu už prejedlo? Alebo načo si ho griluje? Recepty úplne mimo! všade sa preferuje čerstvé jedlo a tu sa vyrábajú recepty zo zbytkov... Okrem toho sendviča nevidím dôvod, prečo robiť tie jedlá z už uvareného mäsa, keď sa vždy to jedlo ešte tepelne upravuje. Kuracine stačí pár min. variť a je úžasne šťavnatá a chutná - jej močením v akejkoľvek tekutine po upečení sa už jej kvalita zvýšiť nedá! A tá ryža namočená a potom varená 5min+5min+do mäkka - suchá ryža sa varí 20 min. - načo mala byť namočená?!? A koľko sa mala močiť - to úplne v recepte chýba... Hnus velebnosti - jdu blejt!
 

no

to maš z toho močenia.
 


Najčítanejšie na SME Žena