SME
Pondelok, 23. november, 2020 | Meniny má KlementKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Domáca pizzeria (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

joooj az sa mi slinky zbiehaju :D

Ved my vieme ze zeleninova je zdravsia a mozno aj krajsia :)
.
Ale mozem ja za to ze uplne najradsej mam prave syrovu - Quatro formaggi - a cim viac syra tym lepsie :)
a hned potom vselijake sedliacko-gazdovsko-oravske teda, klobasa, slanina, salama, sunka ci vsakovaka ina udenina, alebo aspon rybky ci inake morske potvory a tiez nejaky syr, (mozno aj cibula ak nehrozia nejake spolocenske udalosti:) a to vsetko zaostrit este feferonmi, chilli, ci jalapeno paprickami :)
No kto by tomu odolal? A teraz ze stravuj sa zdravo:)
.
Idem ja uz radsej na obed, tak dobru chut vsetkym...
 

 

cim menej surovin das na pizzu, tym lepsie a plati to hlavne o syre. Ak ho das na pizzu vela, namiesto pizze vytiahnes z pece cosi pripominajuce vlhku handru.
 
Hodnoť

ja jem už roky jedinú pizzu

vegetariánsku s oravskou slaninou. Dobrú chuť
 

 

vtip?
 

realita

kopu zeleniny pre zdravie a niečo pre chuť a výdrž
 

 

ehm....volat pizzu so slaninou "vegetarianska" sa mi zda...no...
 

ja ju nevolám vegetariánska len tak

ona je taká v ponuke akurát požiadam o pridanie oravskej slaniny.
 
Hodnoť

nechápem načo treba variť

tú omáčku na pizzu - pracoval som v pizzerii a úplne stačilo ponorným mixérom vymiešať ošúpané paradajky z konzervy, trochu pretlaku, koreniny, cukor, soľ a olej... Tak sa dá pripraviť tej omáčky tak akurát podľa potreby, prípadne pred pridaním oleja odliať a zamraziť. Po rozmrazení len doliať olej a vymiešať. Kto by v dnešnej dobe sterilizoval kvôli pár pizziam 1,5 kg rajčinovej šťavy!
 
Hodnoť

ak

pizza tak jedine margherita. samozrejme v taliansku. na slovensku je pizza omyl.
 

 

tak, tak. Ale jedol som už dobrú aj u nás.
 
Hodnoť

 

pizza a desať minút jedine v domácom prostredi kde nedáš na rúre viac ako 250°C? a v poslednom odstavci, že dokonca až 15 minút? to hovorí o odbornosti článku.
 
Hodnoť

 

na zaklade vlastnej skúsenosti pečenia pizze rura 220 stupňov a len 9 minut. rúra Fagor funkcia crips (PIZZA). a samozrejme tenke cesto.- 15 minut - to by bola sušienka
 

môj tip:

Čo sa týka cesta tam nie je problém. Jeho recept nie je kritický. Je ich veľ a čo dobre fungujú a chutia. Ozajstný problém je pečenie. Malo by to byť aspoň 400 C alebo lepšie 450 C vtedy stačia 3 min a je to ono . To nedá žiadna trúba. Môj zlepšovák je, že dám trúbu na max. čo je asi 250 C a spolu s trúbou zohrejem aj plech čím hrubší a masívnejší tým lepšie. Pizzu pripravím na papieri na pečenie. Plech vyberiem a pizzu natiahnem na plech s papierom. Cesto sa rýchlejšie upečie, pretože sa nemusí zohrievať ešte aj plech a viac sa podobá na pizzu z pizzerie.
 
Hodnoť

heh

recept na domace cesto celkom dobry ale asi na nejaky slovensky picoidny pampuch. Cesto na pizzu sa vymiesi a hned strci do chladnicky na 12-24 hodin. nasledne sa vyberie, necha zohriat na izbovu teplotu a pouzije.
 
Hodnoť

 

Prosím vás, koľko je to : 4 hrnčeky bielej hladkej múky, nie som si istý či mám doma rovnaké hrnčeky ako autor.
 
Hodnoť

pokial

ma pamat neklame, original pizza cesto nie je kysnute cesto z kvasnic ... z uvedeneho cesta bude obycajny langos ...
 


Najčítanejšie na SME Žena