SME
Sobota, 28. november, 2020 | Meniny má HenrietaKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Aby maslo bolo možné vždy rozotrieť (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 >

Hodnoť

 

aaaach my ludkovia :))) vonku mrzne, energiou vykurime byt, dalsou energiou v tom vykurenom byte vychladime chladnicku a dalsou srandou tipujem ze na baterky zohrejeme maslo v chladnicke :)))))
Tak na toto mam 4. policku v spajzi, odtial je akurat. A pivo mam na druhej, tak na zdravie ekologovia :)
 

:D

tak veru, na zdravie...
 

 

K+
 

 

nieco v podobnom zmysle som sa tiez chystal napisat. U nas sme to riesili terakotovou maselnickou, zvnutra je glazovana, zvonka terakotova. Namoci sa do studenej vody, hlina nasiakne chlad a drzi maslo v akuratnej teplote. Nasi predkovia ho uskladnovali v studenej vode popripade v studni. Pripadne staci potlacit lenivost, po zobudeni maslo vylozit, oplachnut obcana v zrkadle a pokym zovrie na kavu alebo svoje dielo dokona kavostroj, tak je maslo akurat.
.
Takze otazka znie: pre koho je tato haraburda?
 
Hodnoť

To sú starosti?!

Poznám to, ale toto je iný nezmysel!
 
Hodnoť

 

kde je Greanpeace?
 
Hodnoť

 

kde je Greenpeace?
 
Hodnoť

 

neustale prihrievane maslo... no dobru chut... ako dlho asi vydrzi?? to nestaci nakrat si tenucke platky? ach jaj... mi to pripomina vtip, ze US kozmonautom nepise gulockove pero v bezvahovom stave vo vesmire, tak NASA vyvija specialne pero, co pise v kazdych podmienkach, vrazia do toho mld USD... a ruski kozmonauti.... pisu vo vesmire aj nadalej ceruzkou :)
 

 

ehm mala oprava US astronautom :)
 

urban legend

fakt mld USD? miliardy?
http://www.thespacereview.com/...
 
Hodnoť

 

neustale prihrievane maslo... no dobru chut... ako dlho asi vydrzi?? to nestaci nakrajat si tenucke platky? ach jaj... mi to pripomina vtip, ze US kozmonautom nepise gulockove pero v bezvahovom stave vo vesmire, tak NASA vyvija specialne pero, co pise v kazdych podmienkach, vrazia do toho mld USD... a ruski kozmonauti.... pisu vo vesmire aj nadalej ceruzkou :)
 
Hodnoť

Maslo je v pohode

Maslo je v pohode. Vstanem, vyberiem z chladničky, urobím si rannú hygienu a kým jem je maslo v pohode. Resp. zájdem do obchodu na čerstvé rožky a dovtedy sa trochu zohreje.
Poradiť by som potreboval s pečivom. Nie je niečo na predžúvanie rožkov, ja totiž nemám rád ak sa mi polovica z čerstvého roška natrúsi na tanier. Mne by stačil rožok aj nie úplne čerstvý, ale taký čerstvo - gumový, keď je ešte čerstvý ale už sa netrúsi. Tento stav sa dá dosiahnuť zakúpením čerstvých rožkov a uložením na 4-5 hod. do mikroténového sáčku. Raňajkovať 4-5 hod. po tom čo vstanem však už nemá zmysel.
Poradí niekto? Vyrobí firma XY nejaký prevratný prístroj aj pre nás milovníkov čerstvo - gumových rožkov???
 

jednoduche

rozky do vrecka, zapnut na 5 sekund mikrovlnku a je to
 

 

Neotravuj s mikrovlnkou, veď aj maslo sa dá dať do nej. Ale oni vyrobili prístroj originál pre maslo a tak by sa zišlo niečo pre rožky. Mikrovlnka je mikrovlnaka, ohrievač na maslo je ohrievač na maslo a rožky sú rožky sám musíš vidieť, že to nie je možné spojiť.
A teraz vážne, snáď by to mohlo ašpirovať na nejakú cenu za blbosť, snáď je to taká blbosť, že by to aj vyhralo.
 

 

Ja gumene rozky neznasam, radsej chrumkave, aj ked narobim bordel do taniera.
 
Hodnoť

 

Zatial som tu jediny, komu maslo vyhovuje priamo z chladnicky... odkrojit dva kusy na makovnik... najlepsia pochutka... roztopene maslo nemam rad...
 

makovnik

figu borovu - makovnik je najlepsi s platkami udenej, krasne prerastenej slaniny.
 

tak to radsej nie...

Slaninku si ja nejakym makovnikom kazit nebudem... ;o) ... a radsej si ju dam na olovrant...
 
Hodnoť

Inak ... ake maslo to je v obchode

Ja neviem, ale u nas je akesi divne maslo ... samozrejme mam na mysli tie ktore maju minimalne alebo viac ako 80%, nie tie vodove hmoty za lacny peniaz.

Neviem ako ostatni ale ja si spominam na to super maslo ktore robila moja babka maslo doma ... pekne zlte a aj ked sa dalo do chladnicky tak sa az tak katastroficky nelamalo ako terjasie biele napodobeniny masiel.

Zhodou okolnosti bol som v Irsku cca 1/2 roka na jazykovom kuzre a spojil som to aj s predlzenou dovolenou ... a tam som zistil ze maju v obchode take maslo ktore sa velmi podoba na to ktore robila babka. Maju ho tam a ked som sa vracal domov doniesol som na ukazku a bolo nasimi gazdinkami pochvalene ze je podstatne kvalitnejsie ako nase, zrejme je to ciste maslo a nie take ze len 82% :-) Ono s tou kvalitou suvis ze po vybrati z chladnicky je roztieratelne za podstatne kratsiu dobu ako nase masla, o farbe a chuti nehovoriac.
 

Maslo v obchode

je nasýtené určitým množstvom vody a preto sa láme. Kvalitné maslo sa nesmie lámať ani keď sa vyberie z chladničky. Teda čím viac sa maslo láme, resp. čím dlhšie sa nedá riadne rozotrieť, tým je nekvalitnejšie.
 

1 2 >

Najčítanejšie na SME Žena