Streda, 21. november, 2018

Sedem receptov na domáce zmrzliny a nanuky

Pokorte horúčavy najlepšou letnou maškrtou.

(Zdroj: Fotolia)

Zmrzlina je bezpochyby najlepšia a najpopulárnejšia maškrta. Pripraviť si ju môžete aj doma.

Pri jej príprave vám pomôžu nasledovné informácie a pri jej vychutnávaní vás možno zaujmú tieto zaujímavosti.

Zaujímavosti o zmrzline

Mätová zmrzlina s čokoládou

(zdroj: fotolia)

Vyrobte si to najlepšie domáce osvieženie! Kombinácia mäty a čokolády nikdy nesklame.

Prejsť na recept

Čerešňová zmrzlina s mascarpone

(zdroj: Fotolia)

Túto domácu a bezvaječnú zmrzlinu si naozaj vychutnáte. Cukor môžete pridávať a uberať podľa chuti a zrelosti ovocia. Výbornou náhradou za čerešne sú broskyne alebo marhule, ktoré vopred sparte v horúcej vode a ošúpte.

Prejsť na recept

Jogurtová zmrzlina s čiernymi ríbezľami

(zdroj: Fotolia)

Najmenšie ovocie s najvýraznejšou chuťou a vôňou je tu. Nebojte sa čiernych ríbezlí a pridajte ich aj do zmrzliny.

Prejsť na recept

Nanuky s tropickým ovocím

(zdroj: Fotolia)

Zmrzliny a nanuky milujú rovnako deti ako aj dospelí. Skúste exotické ľadové osvieženie. Ak práve nezoženiete čerstvé ovocie, dobre poslúži aj to z konzervy.

Prejsť na recept

Tvarohová zmrzlina s jahodami

(zdroj: Fotolia)

Jednoduchý a základný recept ponúka viacero variácií. Striedať môžete rôzne suroviny aj príchute.

Prejsť na recept

Kokosovo-ovocné nanuky

(zdroj: Fotolia)

Namiesto kokosu môžete pridať i mak alebo chia semienka. Nanuky budú ešte honosnejšie, ak ich po vyklopení polejete čokoládou.

Prejsť na recept

Domáca zmrzlina

(zdroj: nanicmama.sme.sk/anjeli)

Recept na základnú domácu zmrzlinu, ktorú budete môcť použiť v rôznych variáciách.

Prejsť na recept