suroviny (pre 6 osôb)
- 1 l plnotučného mlieka
- vanilkový struk
- 6 väčších vajec
- 3 PL práškového cukru
- štipka soli
1. Bielky vyšľaháme s 2 PL cukru a so štipkou soli.
2. Mlieko necháme zovrieť v kastróliku a zo snehu tvarujeme naberačkou požadované tvary. Obvárame ich asi minútu v mlieku a vyberieme do servírovacej nádoby.
3.Potom precedíme mlieko do nového hrnčeka, pridáme vanilkové zrniečka a opatrne vmiešame žĺtky rozmiešané s cukrom. Dôležité je, aby teplota mlieka nebola vyššia ako 85 °C.
4. Nakoniec krém precedíme do nádoby s bielkovými buchtičkami.
5. Na záver odporúčam preliať horúcim karamelom so štipkou soľného kvetu.
Recept pre vás pripravil šéfkuchár Igor Čehy z reštaurácie River Bank, Grand Hotel River Park v Bratislave.