suroviny
- 500 g basmati ryže
- sezamový olej
- zelenina podľa chuti (cuketa, paprika, hlávkový šalát alebo špenátové listy)
- čerstvý zázvor
- kešu oriešky
- 2 strúčiky cesnaku
- plechovka kokosového mlieka
- koriander
- soľ
Zelenina s ryžou patrí k obľúbeným thajským jedlám, ktoré si pripravíte za pár minút.
1. Uvarte v hrnci basmati ryžu.
2. Na veľkej panvici zohrejte dve lyžice sezamového oleja a opečte na ňom zázvor pokrájaný na kúsky, oriešky a prelisovaný cesnak. Potom vmiešajte nadrobno pokrájanú zeleninu a poduste domäkka.
3. Napokon zahustite zeleninovú zmes kokosovým mliekom, osoľte a ochuťte koriandrom.
Tip: Keď je zelenina podusená, môžete do nej pridať aj trochu postrúhanej čerstvej uhorky na osvieženie chuti.