Upečte si nežné makrónky

Je to jeden z najefektnejších a najromantickejších dezertov, ktoré si môžete pripraviť aj sami doma. Nie je to také ťažké, ako to vyzerá.

(Zdroj: Bonami.sk/Le Sucré Sweet Manufacture)

suroviny

Cesto:

  • 70 g mandľovej múky
  • 140 g práškového cukru
  • 2 bielka
  • 45 g kryštálového cukru

Tip: Môžeme použiť aj trstinový cukor, farbu ovplyvní len minimálne. Cesto môžeme nechať aj bez farbív. Ak ich chcete použiť, odporúčame prírodné práškové farby. Vhodné sú aj gelové farby, tekuté nie. Prifarbovať môžete napríklad škoricou, kakaom či zeleným čajom.

Krém Ganache:

  • 100 g čokolády
  • 100 g bielej čokolády, v prípade horkej a mliečnej 110 g smotany (viac než 33%)
  • rôzne prísady podľa chuti - citrónová kôra, mak, káva, kokos

makronky_r1780.jpg

Príprava krému:

1. Smotanu privedieme k varu a zalejeme ňou čokoládu. Pridáme ľubovoľné prísady a miešame, kým sa neroztopí čokoláda.

2. Dáme do chladničky stuhnúť na 2-3 hodiny.

3. Aby sme dostali hladký krém, vyšľaháme čokoládový krém ručným mixérom.

4. Naplníme do cukrárskeho vrecka, použijeme hviezdicovú špičku a ozdobíme.

5. Na záver môžete použiť rôzne posýpky, je to na vás.

Príprava cesta (macaronage):

1. Mandľovú múku a práškový cukor rozmixujeme a preosejeme, aby sme získali jemnú múku.

Zatiaľ si vyšľaháme bielka. Počkáme, kým sa vytvorí nízka pena, až potom postupne pridávame kryštálový cukor. Mali by sme získať nie príliš tuhý bielkový sneh.

K mandľovo-cukrovej zmesi primiešame sneh. Tento krok už robíme ručne. Nemusíme to robiť opatrne, ide o to, aby sme získali redšie cesto. Macaronage je správnej konzistencie vtedy, ak vo väčších kusoch cesto “opadáva” z metličky.

Naplníme cukrárske vrecko, použijeme okrúhlu, jednoduchú špičku. Vytlačíme kruhy (priemer 3,5 cm). Makrónky necháme uschnúť, kým ich povrch nebude na dotyk hladký a nelepí sa nám na prsty (cca. 20 minút).

Pečieme 13 minút na 140 stupňoch s teplovzdušným programom. Čas aj teplota pri sú základom úspechu, treba si uvedomiť, že každá rúra môže piecť inak. Vychladnuté makrónky naplníme krémom ganache a necháme ich odležať v chladničke 24 hodín.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  3. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  7. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 21 736
  2. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 12 130
  3. Rastie nám pokrivená generácia? 9 878
  4. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 2 471
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 2 422
  6. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 2 154
  7. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 550
  8. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 422
  9. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 366
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 1 105

Hlavné správy zo Sme.sk

TECH

Astronautka z NASA: Pocit úžasu s vami ostane aj na Zemi

Ako vyzerá tréning a ako sa astronauti pripravujú na zlyhania.

DOMOV

Najhoršiu zmrzlinu toto leto našli v Ružomberku

Takmer v tretine zistili hygienici nedostatky.

PLUS

Angela Merkelová: Krízová manažérka, ktorá ochránila Nemcov

Má dobré nervy a zvláda krízové situácie.

Neprehliadnite tiež

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.