Upečte si nežné makrónky

Je to jeden z najefektnejších a najromantickejších dezertov, ktoré si môžete pripraviť aj sami doma. Nie je to také ťažké, ako to vyzerá.

(Zdroj: Bonami.sk/Le Sucré Sweet Manufacture)

suroviny

Cesto:

  • 70 g mandľovej múky
  • 140 g práškového cukru
  • 2 bielka
  • 45 g kryštálového cukru

Tip: Môžeme použiť aj trstinový cukor, farbu ovplyvní len minimálne. Cesto môžeme nechať aj bez farbív. Ak ich chcete použiť, odporúčame prírodné práškové farby. Vhodné sú aj gelové farby, tekuté nie. Prifarbovať môžete napríklad škoricou, kakaom či zeleným čajom.

Krém Ganache:

  • 100 g čokolády
  • 100 g bielej čokolády, v prípade horkej a mliečnej 110 g smotany (viac než 33%)
  • rôzne prísady podľa chuti - citrónová kôra, mak, káva, kokos

makronky_r1780.jpg

Článok pokračuje pod video reklamou

Príprava krému:

1. Smotanu privedieme k varu a zalejeme ňou čokoládu. Pridáme ľubovoľné prísady a miešame, kým sa neroztopí čokoláda.

2. Dáme do chladničky stuhnúť na 2-3 hodiny.

3. Aby sme dostali hladký krém, vyšľaháme čokoládový krém ručným mixérom.

4. Naplníme do cukrárskeho vrecka, použijeme hviezdicovú špičku a ozdobíme.

5. Na záver môžete použiť rôzne posýpky, je to na vás.

Príprava cesta (macaronage):

1. Mandľovú múku a práškový cukor rozmixujeme a preosejeme, aby sme získali jemnú múku.

Zatiaľ si vyšľaháme bielka. Počkáme, kým sa vytvorí nízka pena, až potom postupne pridávame kryštálový cukor. Mali by sme získať nie príliš tuhý bielkový sneh.

K mandľovo-cukrovej zmesi primiešame sneh. Tento krok už robíme ručne. Nemusíme to robiť opatrne, ide o to, aby sme získali redšie cesto. Macaronage je správnej konzistencie vtedy, ak vo väčších kusoch cesto “opadáva” z metličky.

Naplníme cukrárske vrecko, použijeme okrúhlu, jednoduchú špičku. Vytlačíme kruhy (priemer 3,5 cm). Makrónky necháme uschnúť, kým ich povrch nebude na dotyk hladký a nelepí sa nám na prsty (cca. 20 minút).

Pečieme 13 minút na 140 stupňoch s teplovzdušným programom. Čas aj teplota pri sú základom úspechu, treba si uvedomiť, že každá rúra môže piecť inak. Vychladnuté makrónky naplníme krémom ganache a necháme ich odležať v chladničke 24 hodín.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Klima efekt bez klimatizácie
  2. Firmy, pri ktorých sa nemusíte obávať dvojakej kvality potravín
  3. S novou optikou máte v Poprade rýchlosť a kvalitu zaručenú
  4. V Trenčíne vzniká nová komunita, susedia tu budú priateľmi
  5. Nenechajte svojich zamestnancov „vyhorieť“!
  6. Tieto dizajnové hrnčeky a poháre na kávu ocení každý
  7. Získajte špičkovú klimatizáciu a toto leto ušetrite na elektrine
  8. ZOC MAX Prešov má za sebou úspešnú desaťročnicu
  9. V Adlerovej na Furči sa začína stavať!
  10. Adlerova - dobré miesto pre rodinu na Furči sa už stavia
  1. Zdravý životný štýl - dá sa v dnešnej dobe udržať?
  2. Klima efekt bez klimatizácie
  3. Firmy, pri ktorých sa nemusíte obávať dvojakej kvality potravín
  4. S novou optikou máte v Poprade rýchlosť a kvalitu zaručenú
  5. METRO vyzbieralo takmer päť ton potravín pre ľudí v núdzi
  6. Zonácia stanovuje jasný režim obhospodarovania každého pozemku
  7. Ako vybrať správne sedaciu súpravu?
  8. V Trenčíne vzniká nová komunita, susedia tu budú priateľmi
  9. Nenechajte svojich zamestnancov „vyhorieť“!
  10. 5. ročník akcie Za čistejšie Staré Mesto práve začína!
  1. Toto sú zdravotné problémy, o ktorých muži nehovoria 20 291
  2. Jordánsko: Najkrajšie miesta kráľovstva v púšti 18 646
  3. Tieto dizajnové hrnčeky a poháre na kávu ocení každý 11 663
  4. Miesta v Rakúsku, ktoré by ste mali vidieť. Kúsok za Bratislavou 11 400
  5. Vajíčka, chlebíky či niečo sladké? Kam v Bratislave na raňajky? 10 231
  6. Firmy, pri ktorých sa nemusíte obávať dvojakej kvality potravín 9 007
  7. Tento test pomohol viac ako 100 ľuďom znížiť vysoký krvný tlak 5 982
  8. 3 spôsoby, ako využiť GDPR vo váš prospech. 4 653
  9. Bývate v práci unavení? Možno spávate v zlom prostredí 3 777
  10. Nový projekt v Karlovej Vsi sa teší obrovskému 3 261

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Za slušné Slovensko. Bez smetí a hlupákov

Niektorí si tu žijú ako prasce v žite. A niektorí len ako prasce.

KOMENTÁRE

Vlak obsadený smerákmi idúci do stanice Ničota zrýchlil

Môže sa stať, že veľká občianska energia prítomná na námestiach vyprchá.

KOMENTÁRE

Na východ nás neunesú, ale môžeme tam zostať

Naša kamenistá hruda je azda dobrým priestorom na vychádzky, ale geopoliticky je takmer bezcenná.

Neprehliadnite tiež

Sex po pôrode môže byť plný ťažkostí, dá sa im však pomôcť

Sedem rád ako obnoviť stagnujúci sexuálny život po narodení dieťaťa.

Desať tipov, ako si čo najlepšie užiť každý víkend

Aby boli dva voľné dni v znamení pohody, mali by ste sa na ne pripraviť.

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V novom čísle nájdete rozhovor s režisérkou Valeriou Schulczovou, ktorá sa nebojí ťažkých a problematických tém.

AKTUALIZOVANÉ 19.4. O 10:25

Chýbajú postupy aj štandardy. Baby friendly nemocnice majú znova ožiť

Nemocnice priateľské k deťom v minulosti nedodržiavali pravidlá. Ministerstvo zdravotníctva teraz chystá zmeny.

STĹPČEK OSMELENÉ

Anorexia je ako alkoholizmus, nikdy nie ste celkom za vodou

Vidieť, kam som bola schopná doviesť svoje telo, je strašidelné.