SME

Upečte si nežné makrónky

Je to jeden z najefektnejších a najromantickejších dezertov, ktoré si môžete pripraviť aj sami doma. Nie je to také ťažké, ako to vyzerá.

(Zdroj: Bonami.sk/Le Sucré Sweet Manufacture)

suroviny

Cesto:

  • 70 g mandľovej múky
  • 140 g práškového cukru
  • 2 bielka
  • 45 g kryštálového cukru

Tip: Môžeme použiť aj trstinový cukor, farbu ovplyvní len minimálne. Cesto môžeme nechať aj bez farbív. Ak ich chcete použiť, odporúčame prírodné práškové farby. Vhodné sú aj gelové farby, tekuté nie. Prifarbovať môžete napríklad škoricou, kakaom či zeleným čajom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Krém Ganache:

  • 100 g čokolády
  • 100 g bielej čokolády, v prípade horkej a mliečnej 110 g smotany (viac než 33%)
  • rôzne prísady podľa chuti - citrónová kôra, mak, káva, kokos

makronky_r1780.jpg

SkryťVypnúť reklamu

Príprava krému:

1. Smotanu privedieme k varu a zalejeme ňou čokoládu. Pridáme ľubovoľné prísady a miešame, kým sa neroztopí čokoláda.

2. Dáme do chladničky stuhnúť na 2-3 hodiny.

3. Aby sme dostali hladký krém, vyšľaháme čokoládový krém ručným mixérom.

4. Naplníme do cukrárskeho vrecka, použijeme hviezdicovú špičku a ozdobíme.

5. Na záver môžete použiť rôzne posýpky, je to na vás.

Príprava cesta (macaronage):

1. Mandľovú múku a práškový cukor rozmixujeme a preosejeme, aby sme získali jemnú múku.

Zatiaľ si vyšľaháme bielka. Počkáme, kým sa vytvorí nízka pena, až potom postupne pridávame kryštálový cukor. Mali by sme získať nie príliš tuhý bielkový sneh.

K mandľovo-cukrovej zmesi primiešame sneh. Tento krok už robíme ručne. Nemusíme to robiť opatrne, ide o to, aby sme získali redšie cesto. Macaronage je správnej konzistencie vtedy, ak vo väčších kusoch cesto “opadáva” z metličky.

SkryťVypnúť reklamu

Naplníme cukrárske vrecko, použijeme okrúhlu, jednoduchú špičku. Vytlačíme kruhy (priemer 3,5 cm). Makrónky necháme uschnúť, kým ich povrch nebude na dotyk hladký a nelepí sa nám na prsty (cca. 20 minút).

Pečieme 13 minút na 140 stupňoch s teplovzdušným programom. Čas aj teplota pri sú základom úspechu, treba si uvedomiť, že každá rúra môže piecť inak. Vychladnuté makrónky naplníme krémom ganache a necháme ich odležať v chladničke 24 hodín.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 9 026
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 626
  3. Kam smerujú peniaze bohatých? 4 871
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 3 673
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 290
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 843
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 2 268
  8. Crème de la Crème štartuje už čoskoro 2 142
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Tomáš Mikloško: 11 vecí, ktoré ničia naše vzťahy – a ako to zmeniť
  2. Tomáš Mikloško: Ako (ne)cítiť svoje emócie
  3. Zuzana Pelaez: O plakaní, čakaní a platení alias o slovenskom, britskom a kolumbijskom zdravotníctve.
  4. Zdravotní Klauni: Posledná klauniáda pre Lenku
  5. Ján Karas: Keď moc nemá tvár: Prebudenie tých, ktorí mlčia na hrane autority a toxického riadenia
  6. Gabriela Sabolová: Ako Aničke takmer zakázali riadiť auto
  7. Liga za ľudské práva: Adriana Mesochoritisová: Dobre mienené rady môžu byť pre ženy v násilných vzťahoch nebezpečné
  8. Matúš Radusovsky: Rôzne druhy medu a ich benefity
  1. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 215
  2. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 8 336
  3. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 8 309
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 290
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 886
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 791
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 7 028
  8. Ján Valchár: O Istanbule a vybrakovaných skladoch tankov 5 574
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
reklama
SkryťZatvoriť reklamu