Upečte si nežné makrónky

Je to jeden z najefektnejších a najromantickejších dezertov, ktoré si môžete pripraviť aj sami doma. Nie je to také ťažké, ako to vyzerá.

(Zdroj: Bonami.sk/Le Sucré Sweet Manufacture)

suroviny

Cesto:

  • 70 g mandľovej múky
  • 140 g práškového cukru
  • 2 bielka
  • 45 g kryštálového cukru

Tip: Môžeme použiť aj trstinový cukor, farbu ovplyvní len minimálne. Cesto môžeme nechať aj bez farbív. Ak ich chcete použiť, odporúčame prírodné práškové farby. Vhodné sú aj gelové farby, tekuté nie. Prifarbovať môžete napríklad škoricou, kakaom či zeleným čajom.

Krém Ganache:

  • 100 g čokolády
  • 100 g bielej čokolády, v prípade horkej a mliečnej 110 g smotany (viac než 33%)
  • rôzne prísady podľa chuti - citrónová kôra, mak, káva, kokos

makronky_r1780.jpg

Príprava krému:

1. Smotanu privedieme k varu a zalejeme ňou čokoládu. Pridáme ľubovoľné prísady a miešame, kým sa neroztopí čokoláda.

2. Dáme do chladničky stuhnúť na 2-3 hodiny.

3. Aby sme dostali hladký krém, vyšľaháme čokoládový krém ručným mixérom.

4. Naplníme do cukrárskeho vrecka, použijeme hviezdicovú špičku a ozdobíme.

5. Na záver môžete použiť rôzne posýpky, je to na vás.

Príprava cesta (macaronage):

1. Mandľovú múku a práškový cukor rozmixujeme a preosejeme, aby sme získali jemnú múku.

Zatiaľ si vyšľaháme bielka. Počkáme, kým sa vytvorí nízka pena, až potom postupne pridávame kryštálový cukor. Mali by sme získať nie príliš tuhý bielkový sneh.

K mandľovo-cukrovej zmesi primiešame sneh. Tento krok už robíme ručne. Nemusíme to robiť opatrne, ide o to, aby sme získali redšie cesto. Macaronage je správnej konzistencie vtedy, ak vo väčších kusoch cesto “opadáva” z metličky.

Naplníme cukrárske vrecko, použijeme okrúhlu, jednoduchú špičku. Vytlačíme kruhy (priemer 3,5 cm). Makrónky necháme uschnúť, kým ich povrch nebude na dotyk hladký a nelepí sa nám na prsty (cca. 20 minút).

Pečieme 13 minút na 140 stupňoch s teplovzdušným programom. Čas aj teplota pri sú základom úspechu, treba si uvedomiť, že každá rúra môže piecť inak. Vychladnuté makrónky naplníme krémom ganache a necháme ich odležať v chladničke 24 hodín.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Recenzie.sme.sk udelili 60 certifikátov Ocenený expertmi
  2. 5 krokov k vlastnému bývaniu
  3. Last minute dovolenka sa dá kupiť výhodne už teraz
  4. Legendárna Štefánka opäť ožíva pod sieťou Pulitzer family
  5. Päť tipov, kam na predĺžený víkend v máji
  6. Inteligencia vo všetkom
  7. Volvo V90 Cross Country je pripravené na každé dobrodružstvo
  8. Continental spúšťa dlhodobý test pneumatík s vodičmi z Facebooku
  9. Čo sa môže stať, keď šetríte na zateplení?
  10. Nové auto alebo radšej jazdenka? 9 rád pre správne rozhodnutie
  1. Advokáti budú v stredu bezplatne radiť v 8 mestách
  2. Last minute dovolenka sa dá kupiť výhodne už teraz
  3. Apartmány s výnosom až 4% v lyžiarskom stredisku Obergurgl
  4. Finále súťaže CEWE Fotokniha roka 2016
  5. Legendárna Štefánka opäť ožíva pod sieťou Pulitzer family
  6. Východniari investujú do bývania spomedzi regiónov najviac
  7. Recenzie.sme.sk udelili 60 certifikátov Ocenený expertmi
  8. Rodinná dovolenka v Burgenlande
  9. 5 krokov k vlastnému bývaniu
  10. Pôžička, ktorá odmeňuje? Nie, nepomýlili sme sa
  1. Legendárna Štefánka opäť ožíva pod sieťou Pulitzer family 22 034
  2. Päť tipov, kam na predĺžený víkend v máji 10 190
  3. Nové auto alebo radšej jazdenka? 9 rád pre správne rozhodnutie 8 697
  4. Last minute dovolenka sa dá kupiť výhodne už teraz 7 022
  5. Volvo V90 Cross Country je pripravené na každé dobrodružstvo 4 080
  6. 5 krokov k vlastnému bývaniu 3 855
  7. Moderný bungalov očami mladých architektov 1 906
  8. Rodinná dovolenka v Burgenlande 1 794
  9. Continental spúšťa dlhodobý test pneumatík s vodičmi z Facebooku 1 603
  10. Budú Slováci čoskoro ovládať svoje domácnosti cez smartfón? 1 603

Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Minúta po minúte: Prezidentské voľby vo Francúzsku vrcholia

Prvé kolo mal podľa prvých odhadov ovládnuť Emmanuel Macron.

KOMENTÁRE

Keď sa Rostasov slovník dostane na univerzitu

Nemala by sa práve masmediálka ozvať, že hoaxy deformujú spoločnosť?

ŠPORT

Svet sa počas neho na chvíľu zastaví. Hrá slávne El Clásico

V nedeľu hrá Barcelona na pôde svojho rivala.

Neprehliadnite tiež

Sedem obedov z jedného hrnca

Eintopf jedlá, teda pokrmy pripravené v jednom hrnci, sú populárne nielen kvôli spotrebe riadu. Nemecký kuchársky vynález oceníte aj vy.

Ako rozbehnúť svoje trávenie a ozdraviť ho

Viete, ako prebieha tento životne dôležitý proces a či je ten váš v poriadku?

Jean-Paul Belmondo: Zmenil ideál mužskej krásy

Francúzsky herecký idol nedávno oslávil osemdesiatštyri rokov.

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V sobotu, 22. júna, nájdete v stánkoch nové číslo magazínu smeŽeny a rozhovor s Petrou Regnácq Trnkovou, s ktorou sme hovorili o korupcii.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop