suroviny
- brokolica
- šľahačková smotana
- vajce
- strúčik cesnaku
- 4 zemiaky
- 100 g šunky
- 100 g strúhaného syra
Táto zeleninová klasika je nenáročná na prípravu, zvládnu ju na jednotku aj úplní začiatočníci. Brokolica obsahuje okrem dôležitých vitamínov B, C, E aj provitamín A, vápnik, zinok a železo.
1. Ošúpeme zemiaky a nakrájame na kolieska a uvaríme v slanej vode do polomäkka. Brokolicu umyjeme, rozkrájame na drobné ružičky a povaríme vo vriacej vode dve až tri minúty. Scedíme.
2. V pohári vymiešame smotanu, vajce, prelisovaný cesnak a posolíme. Šunku pokrájame na drobné kúsky.
3. Do zapekacej nádoby poukladáme zemiaky, brokolicu, šunku, zalejeme smotanovou zmesou a napokon posypeme strúhaným syrom. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15 minút.
Tip: Môžeme podávať s čerstvým zeleninovým šalátom.