suroviny
- 1 kg morskej ryby (treska, hook alebo pangasius)
- 500 g zemiakov
- 100 g masla
- šťava z 1 citróna
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá sladká paprika
- rozmarín
Rybie mäso je chudobné na kalórie a bohaté na vzácne omega 3 nenasýtené mastné kyseliny, ktoré naše bunky nevyhnutne potrebujú na regeneráciu. Navyše je ľahko stráviteľné a príjemné na chuť. Mali by sme ho jesť aspoň raz do týždňa.
1. Ošúpané zemiaky povaríme päť minút v osolenej vode.
2. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Rybu omyjeme, osušíme a poukladáme na pekáč kožou dole. Osolíme, okoreníme čiernym korením a paprikou. Do pekáča prisypeme aj predvarené zemiaky, ktoré ochutíme rozmarínom. Pečieme prikryté pol hodiny a potom ešte pätnásť minút odkryté, aby bola ryba chrumkavá.
Tip: Pečená ryba chutí s gréckym jogurtom, do ktorého primiešame cesnak, soľ a biele korenie.