suroviny
- 10 rajčín
- 3 červené papriky
- 2 cibule
- čili paprička
- soľ
- hnedý trstinový cukor
- jablčný ocot
- mleté čierne korenie
1. Rajčiny sparíme v horúcej vode, ošúpeme a nakrájame na drobné kúsky. V hrnci podusíme 20 minút. Nakrájame nadrobno červenú papriku, cibuľu a čili papričku.
2. K poduseným rajčinám pridáme nakrájanú zeleninu a spolu povaríme 15 až 20 minút, kým zelenina úplne nezmäkne. Potom rozmixujeme a ochutíme podľa chuti trstinovým cukrom, soľou, jablčným octom a korením.
3. Servírujeme s čerstvou zeleninou podľa chuti, nakrájanou na tenké hranolčeky alebo s celozrnnými krekrami.
Tip: Salsu môžete vyrobiť aj zo zelených rajčín alebo avokáda.