SME
Utorok, 15. jún, 2021 | Meniny má VítKrížovkyKrížovky

Mexická fazuľová polievka

Táto polievka je taká sýta, že vám s plátkom celozrnného chleba alebo tortillou pokojne nahradí aj hlavné jedlo.

(Zdroj: Fotolia.com)

suroviny

  • plechovka sterilizovanej červenej fazule
  • plechovka sterilizovanej bielejfazule
  • 200 g oravskej slaniny
  • mrkva
  • cesnak
  • cibuľa
  • stonkový zeler
  • 2 zemiaky
  • 4 rajčiny
  • čili paprička
  • 100 ml rajčinovej šťavy
  • rímska rasca
  • koriander
  • mletá škorica
  • mletá štipľavá paprika
  • tabasco
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • cukor
  • 3 PL repkového oleja
  • petržlenová vňať

1. Fazuľu a scedíme. Rajčiny ponoríme na chvíľu do vriacej vody, ošúpeme a pokrájame na kocky. Cibuľu, mrkvu, zemiaky a stonkový zeler očistíme a pokrájame na drobné kúsky. Cesnak pokrájame na plátky a oravskú slaninu na kocky. Čili papričku nakrájame na drobné pásiky.

Skryť Vypnúť reklamu

2. V hrnci zohrejeme olej a opražíme slaninu. Pridáme cibuľu a orestujeme dosklovita. Potom pridáme nakrájanú zeleninu s čili papričkou a cesnakom. Dobre premiešame, pridáme koriander, rímsku rascu, korenie, mletú papriku, škoricu a soľ. Na koniec pridáme pokrájané rajčiny, pomiešame, podlejeme horúcou vodou a podusíme asi 10 minút.

3. Pridáme rajčinovú šťavu. Ak je polievka príliš hustá, zriedime ju horúcou vodou. Dusíme ešte 15 minút.

4. Potom pridáme fazuľu a kukuricu. Necháme zovrieť a odstavíme. Podľa chuti ešte prisolíme, ochutíme tabascom, korením, štipkou cukru a prelisovaným cesnakom. Posypeme petržlenovou vňaťou.

Tip: S pikantnými prísadami pracujte opatrne. Pridávajte ich po troške a zakaždým polievku ochutnajte, aby nebola príliš štipľavá.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Regeneračný spánok s ideálne podopretou chrbticou
  2. Ako sa mení dynamika firiem?
  3. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  4. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  6. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  7. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  8. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  9. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  10. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  1. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  3. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  4. Behind every successful business lies a set of skilled people
  5. Klimatická zmena rozkývala štatistiky škôd na domoch a bytoch
  6. Ako sa mení dynamika firiem?
  7. Hudbou proti holorubom.
  8. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  9. Pečeň je priamo zodpovedná za stav vášho imunitného systému
  10. Ako kedysi vyzerali bratislavské mýta? Bol tam cintorín aj sady
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 19 464
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 12 333
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 11 188
  4. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 9 635
  5. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 9 451
  6. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov 9 347
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 285
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 152
  9. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 5 633
  10. Tostov palác - moderné bývanie s atmosférou historických Košíc 4 789
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu