SME
Piatok, 18. jún, 2021 | Meniny má VratislavKrížovkyKrížovky

Horúce kuracie enchiladas

Enchiladas sú v podstate zapekané tortilly plnené mäsom a zeleninou. Toto mexické jedlo vás okamžite zahreje.

(Zdroj: Fotolia.com)

suroviny

  • 500 g kuracích pŕs
  • konzerva sterilizovanej červenej fazule
  • paradajková pasatta
  • 10 tortíll
  • balenie cherry paradajok
  • 3 stonkové zelery
  • 3 cibule
  • mrkva
  • hrsť špenátových lístkov
  • čili papričky
  • postrúhaná mozarella
  • rastlinný olej
  • čierne korenie
  • sušené oregano
  • štipľavá mletá paprika
  • sušený tymian

1. Najprv nakrájame cibuľu nadrobno a opražíme na oleji na veľkej panvici. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a stonkový zeler. Keď sa zelenina opraží, pridáme na drobné kúsky pokrájané kuracie prsia a prudko opečieme, okoreníme, osolíme. Potom pridáme postrúhanú mrkvu a ešte trochu opečieme.

Skryť Vypnúť reklamu

2. Keď je mäso mäkké, pridáme na polovice prekrojené cherry paradajky a chvíľu podusíme. Potom pridáme passatu a sterilizované fazule. Zmes dobre premiešame a ochutíme paprikou, tymianom a oreganom. Nakoniec pridáme špenátové lístky a čili papričky. Za stáleho miešania necháme chvíľku podusiť, aby sa chute pekne prepojili.

3. Rúru zahrejeme na 200 stupňov. Vezmeme zapekaciu nádobu a na dno dáme trochu rajčinovej šťavy z panvice bez mäsa. Tortilly naplníme hustou mäsovo-zeleninovou zmesou, posypeme nastrúhanou mozarellou, zrolujeme a poukladáme do zapekacej nádoby. Zvyšnou omáčkou tortilly polejeme a navrch dáme ešte trochu syra. Zapekáme asi 15 minút.

Tip: Enchiladas môžeme podávať s čerstvým šalátom alebo s kyslou smotanou. Namiesto sterilizovanej fazule môžete použiť aj vlastnoručne uvarenú.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zázračná škola so zelenou strechou
  2. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  3. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  4. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  5. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  6. Crème de la crème po slovensky
  7. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  8. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  1. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  2. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  3. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  4. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  5. Zázračná škola so zelenou strechou
  6. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  7. Crème de la crème po slovensky
  8. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  9. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  10. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 27 553
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 13 644
  3. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 11 692
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 428
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 7 791
  6. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 260
  7. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 6 315
  8. Po Slovensku na motorke 5 877
  9. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 252
  10. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 4 487
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Peter Paluda odpovedá na otázky novinárov po pojednávaní v kauze Kuciak na Najvyššom súde.

Čelil Harabinovi, zlákala ho SaS. Neskôr to ľutoval.


5 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Stretnutie lídrov sa konalo v Ženeve.


a 2 ďalší 2 h