suroviny
- 500 g kuracích pŕs
- konzerva sterilizovanej červenej fazule
- paradajková pasatta
- 10 tortíll
- balenie cherry paradajok
- 3 stonkové zelery
- 3 cibule
- mrkva
- hrsť špenátových lístkov
- čili papričky
- postrúhaná mozarella
- rastlinný olej
- čierne korenie
- sušené oregano
- štipľavá mletá paprika
- sušený tymian
1. Najprv nakrájame cibuľu nadrobno a opražíme na oleji na veľkej panvici. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a stonkový zeler. Keď sa zelenina opraží, pridáme na drobné kúsky pokrájané kuracie prsia a prudko opečieme, okoreníme, osolíme. Potom pridáme postrúhanú mrkvu a ešte trochu opečieme.
2. Keď je mäso mäkké, pridáme na polovice prekrojené cherry paradajky a chvíľu podusíme. Potom pridáme passatu a sterilizované fazule. Zmes dobre premiešame a ochutíme paprikou, tymianom a oreganom. Nakoniec pridáme špenátové lístky a čili papričky. Za stáleho miešania necháme chvíľku podusiť, aby sa chute pekne prepojili.
3. Rúru zahrejeme na 200 stupňov. Vezmeme zapekaciu nádobu a na dno dáme trochu rajčinovej šťavy z panvice bez mäsa. Tortilly naplníme hustou mäsovo-zeleninovou zmesou, posypeme nastrúhanou mozarellou, zrolujeme a poukladáme do zapekacej nádoby. Zvyšnou omáčkou tortilly polejeme a navrch dáme ešte trochu syra. Zapekáme asi 15 minút.
Tip: Enchiladas môžeme podávať s čerstvým šalátom alebo s kyslou smotanou. Namiesto sterilizovanej fazule môžete použiť aj vlastnoručne uvarenú.