suroviny
- 6 stredne veľkých zemiakov
- 200 g hrubej múky
- 50 g krupice
- 2 vajcia
- soľ
- 2 cibule
- bravčová masť
- strúhanka
- 30 dkg údeného mäsa
1. Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ošúpeme a nastrúhame na strúhadle najemno. Pridáme vajce, soľ, krupicu, pomiešame a pridáme hrubú múku. Vytvoríme si cesto a urobíme z neho menšie placky.
2. Uvaríme v hrnci údené mäso a postrúhame nahrubo. Na každú placku dáme trochu mäsa, potom z placiek vytvarujeme guličky.
3. Vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 15 minút.
4. Cibuľu opražíme na panvici na masti a poprášime strúhankou.
5. Hotové knedličky posypeme opraženou cibuľou so strúhankou.
Tip: Ako prílohu môžete podávať k tomuto jedlu kyslú kapustu.