SME

Výdatná krémová zemiaková polievka

Tradičná a predsa stále originálna polievka, ktorá zasýti.

(Zdroj: Fotolia.com)

suroviny

  • 300 g zemiakov pokrájaných na kocky
  • 7 dl mäsového vývaru
  • 30 g sušených húb
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 dl smotany na šľahanie
  • 40 g masla
  • 2 plátky anglickej slaniny
  • 1 vajce
  • tymián
  • čierne korenie
  • soľ
  • pokrájaná petržlenová vňať

1. Hríby namočíme na 30 minút do studenej vody, aby zmäkli.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

2. V hrnci osmažíme na masle ošúpanú a nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané ošúpané zemiaky a spolu opekáme, kým cibuľa úplne nezmäkne. Pridáme vývar, osolíme, pridáme plátky cesnaku, zmäknuté sušené hríby, tymián, korenie a privedieme do varu.

SkryťVypnúť reklamu

3. Varíme, kým zemiaky nezmäknú, potom pridáme tri štvrtiny smotany, polievku rozmixujeme a ešte desať minút povaríme na miernom plameni.

4. Slaninu nakrájame na drobné kúsky a nasucho osmažíme na panvici. Uvaríme vajce natvrdo.

5. Hotovú polievku nalejeme do tanierov, pridáme nakrájané uvarené vajce a nadrobno pokrájanú a osmaženú slaninu. Posypeme petržlenovou vňaťou a pokvapkáme zvyškom smotany.

Tip: Táto polievka je taká sýta, že vám nahradí aj hlavné jedlo. Ak si k nej dáte krajec celozrnného chleba, určite sa dobre najete.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 100 228
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 219
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 958
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 463
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 171
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 147
  7. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 945
  8. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 4 538
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu