suroviny
Na omáčku:
- 3 PL olivového oleja
- 1 nadrobno pokrájaná cibuľa
- 2 nadrobno pokrájané strúčiky cesnaku
- 230 g konzervovaných posekaných rajčín
- 1 PL rajčinového pyré
- sladká mletá paprika
- mleté čili
- cukor
- soľ
- posekaná petržlenová vňať
Na zemiaky:
- 900 g zemiakov
- 2 PL olivového oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
1. Na panvici zahrejeme olej, nasypeme pokrájanú cibuľu a päť minút zľahka opekáme na miernom plameni, kým nezmäkne. Pridáme cesnak, rajčiny, rajčinové pyré, ochutíme mletou paprikou a čili, trošku osladíme a osolíme. Pomiešame a pomaly privedieme do varu. Povaríme na miernom plameni 10 minút. Odstavíme a odložíme nabok.
2. Zahrejeme rúru na 200 stupňov. Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Nasypeme na pekáč, pokvapkáme trochu olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme asi 40 minút dozlatista.
3. Upečené zemiaky naservírujeme do misiek, prelejeme rajčinovou omáčkou a posypeme petržlenom.
Tip: Ak chcete mať jedlo výdatnejšie, môžete ho posypať aj nastrúhaným syrom.