SME

Kúsok Španielska v kuchyni: Patatas bravas

Táto jednoduchá zemiaková pochúťka patrí k najobľúbenejším španielskym tapas.

(Zdroj: Fotolia.com)

suroviny

Na omáčku:

  • 3 PL olivového oleja
  • 1 nadrobno pokrájaná cibuľa
  • 2 nadrobno pokrájané strúčiky cesnaku
  • 230 g konzervovaných posekaných rajčín
  • 1 PL rajčinového pyré
  • sladká mletá paprika
  • mleté čili
  • cukor
  • soľ
  • posekaná petržlenová vňať

Na zemiaky:

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

  • 900 g zemiakov
  • 2 PL olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie

1. Na panvici zahrejeme olej, nasypeme pokrájanú cibuľu a päť minút zľahka opekáme na miernom plameni, kým nezmäkne. Pridáme cesnak, rajčiny, rajčinové pyré, ochutíme mletou paprikou a čili, trošku osladíme a osolíme. Pomiešame a pomaly privedieme do varu. Povaríme na miernom plameni 10 minút. Odstavíme a odložíme nabok.

SkryťVypnúť reklamu

2. Zahrejeme rúru na 200 stupňov. Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Nasypeme na pekáč, pokvapkáme trochu olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme asi 40 minút dozlatista.

3. Upečené zemiaky naservírujeme do misiek, prelejeme rajčinovou omáčkou a posypeme petržlenom.

Tip: Ak chcete mať jedlo výdatnejšie, môžete ho posypať aj nastrúhaným syrom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 97 042
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 044
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 728
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 462
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 963
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 263
  7. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 5 034
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 763
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
  1. Tomáš Mikloško: Ako (ne)cítiť svoje emócie
  2. Zuzana Pelaez: O plakaní, čakaní a platení alias o slovenskom, britskom a kolumbijskom zdravotníctve.
  3. Zdravotní Klauni: Posledná klauniáda pre Lenku
  4. Ján Karas: Keď moc nemá tvár: Prebudenie tých, ktorí mlčia na hrane autority a toxického riadenia
  5. Gabriela Sabolová: Ako Aničke takmer zakázali riadiť auto
  6. Liga za ľudské práva: Adriana Mesochoritisová: Dobre mienené rady môžu byť pre ženy v násilných vzťahoch nebezpečné
  7. Matúš Radusovsky: Rôzne druhy medu a ich benefity
  8. Michaela Witters: Čo za ľudí vychováva deti, ktoré dokážu niekomu takto ublížiť?
  1. Rado Surovka: Raši dostal padáka 80 870
  2. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku. 79 640
  3. Martina Paulenová: Dozvedeli sme sa zlú správu 44 585
  4. Matej Galo: Záhady o pôvode slintačky a krívačky odhalené 20 000
  5. Miroslav Daniš: Pec nám spadla, pec nám spadla, ktože nám ju postaví 15 558
  6. Otilia Horrocks: Odporné, príšerné, drzé, nechutné 12 037
  7. Juraj Kumičák: ...radšej choďte kravy pásť... 10 978
  8. Viktor Pamula: S Ruskom na večné časy a nikdy inak 8 773
  1. Tupou Ceruzou: Trump vs. Čína
  2. Marcel Rebro: SMERácka kádrovačka
  3. Radko Mačuha: Fico vymenil Troškovú za Bombica.
  4. INESS: Ekonomika Ruska a tri vojnové roky
  5. Věra Tepličková: Býky za vlasť padajú, gule nám tu chýbajú
  6. Radko Mačuha: Slavín nieje Slovenská socha Slobody.
  7. Tupou Ceruzou: Businessman
  8. Marcel Rebro: Rusi bombardujú energetickú infraštruktúru, Slováci elektrifikujú ukrajinské zákopy
reklama
SkryťZatvoriť reklamu