suroviny
- 200 g mletého hovädzieho mäsa
- 200 g bielej kapusty
- jarná cibuľka
- 1 paprika
- trochu zemiakového škrobu
- jemná strúhanka
- ryžový papier
- olej na smaženie
- 1 vajce
- soľ
- sójová omáčka
1. Nastrúhame alebo nakrájame nadrobno bielu kapustu, jarnú cibuľku a papriku. Pridáme mleté mäso, posolíme, okoreníme, pridáme vajce, trošku zemiakového škrobu a strúhanky na zahustenie. Zmes premiešame, pokvapkáme sójovou omáčkou. Necháme odpočinúť asi desať minút, kým mäso nevsiakne všetky chute.
2. Vezmeme ryžový papier a z oboch strán potrieme teplou vodou, aby zmäkol. Do plátkov zmäknutého ryžového papiera vložíme zmes, ktorú sme si pripravili, zrolujeme do rolky tak, aby nikde neostala diera.
3. Závitky opečieme na oleji z každej strany asi šesť minút dozlatista.
Tip: Môžeme podávať samostatne ako predjedlo alebo s čerstvou zeleninou.