suroviny
- 300 g rybích odrezkov (hlavy, plutvy, chvosty)
- mletá červená paprika
- 2 cibule
- 1,3 kg rybieho mäsa (ostriež, sumec, kapor)
- nové korenie
- mleté čierne korenie
- strúčik cesnaku
- 1 žltá paprika
- 1 rajčina
1. Do hrnca vložíme odrezky rýb s kosťami, nadrobno pokrájanú cibuľu, osolíme a okoreníme mletou paprikou, zalejeme vodou a necháme variť na miernom ohni 10 minút.
2. Potom pridáme rybie mäso, pokrájanú olúpanú rajčinu, cesnak a varíme ďalších 20 minút. Halászlé pri varení nemiešame, len nakláňame trochu hrniec zboka nabok, aby sa ryby nepripiekli a nezlepili. Odstavíme, okoreníme podľa chuti a ozdobíme nakrájanou zelenou paprikou.
Tip: Môžeme podávať s dlhými rezancami alebo s chlebom.