suroviny
- 400 g kuracích pŕs
- 1 hrnček leča
- 2 cibule
- mleté čierne korenie
- mletá čili paprika
- soľ
- 1 kg varených zemiakov
- 100 g hladkej múky
- maslo
1. Cibuľu orestujeme na masle a pridáme kuracie mäso pokrájane na kúsky. Osolíme, okoreníme a podusíme domäkka. Pridáme hrnček leča a podusíme ešte 15 minút. Nakoniec pridáme mletú čili papriku.
2. Zemiakové placky pripravíme z kilogramu varených zemiakov, ktoré necháme vychladnúť a najemno nastrúhame. Pridáme hladkú múku, trošku soli a maslo. Rukami vypracujeme cesto a vyvaľkáme na placky. Pečieme na rozpálenej suchej panvici z oboch strán dozlatista.
3. Placky naplníme pikantným kuracím soté.
Tip: Ak nemáte dostatočne kvalitnú panvicu, opečte placky na troške rastlinného oleja.