Maďarský guláš

Názov guláš pochádza z maďarského slova gulya, čo znamená stádo hovädzieho dobytka. Pôvodne ho varievali pastieri vonku v kotlíku.

(Zdroj: Fotolia.com)

suroviny

  • 600 g hovädzieho mäsa
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 2 rajčiny
  • 600 g pokrájanej cibule
  • 3 PL domácej masti
  • 2 feferónky
  • mletá červená paprika
  • soľ

1. Pripravíme si cibuľu, pri varení guláša má byť jej pomer k mäsu 1 : 1. Je to tak preto, že maďarský guláš sa nezahusťuje múkou. Cibuľa sa v ňom rozvarí a dostatočne ho zahustí. Pokrájame ju najemno.

2. Mäso opláchneme, osušíme a pokrájame na drobné kocky. V hrnci rozohrejeme domácu masť a orestujeme na nej cibuľu dozlatista. Stiahneme oheň a pridáme mletú papriku. Prilejeme malé množstvo horúcej vody a podusíme, kým sa nevyparí. Do poduseného paprikovo-cibuľového základu pridáme hovädzie mäso. Opečieme ho pri stálom miešaní tak, aby nasiaklo cibuľou a paprikou. Mäso nesolíme, aby dobre pustilo šťavu a pekne sa podusilo. Opekáme ho sedem až osem minút, potom podlejeme horúcou vodou a podusíme na strednom plameni.

Článok pokračuje pod video reklamou

3. Počas varenia guláša postupne dolievame vodu. Varenie trvá asi dva a pol až tri hodiny, kým mäso nie je celkom mäkké. Asi polhodinu pred dovarením pridáme feferónky a nakrájanú zeleninu, aby neboli príliš rozvarené. Na záver osolíme a ochutíme korením podľa chuti.

Tip: Podávame s varenými zemiakmi alebo cestovinami.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  2. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  3. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  9. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  10. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 17 577
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 13 987
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 10 222
  4. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 204
  5. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 6 903
  6. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 6 387
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 5 326
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 4 034
  9. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 2 817
  10. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto 2 361

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Pozrite si nové vozne, železnice sľubujú modernejšie cestovanie

Vozne nasadia na najvyťaženejšie linky.

SVET

V centre Prahy sa zrútila časť budovy, trosky zavalili piatich ľudí

Na mieste zasahujú hasiči i záchranári.

Neprehliadnite tiež

Británia zverejnila oficiálne fotky z krstín princa Louisa

Najmladšieho člena britskej kráľovskej rodiny pokrstili 9. júla.

Herečka Judit Bárdos: Nie každá chvíľa v tomto povolaní vás stopercentne baví

Herečka rozpráva o novom filme i o tom, prečo jej prekáža pozornosť.