Čokoládový cheesecake bez cukru
suroviny
Základ:
- 150 g celozrnných keksíkov
- 60 g rozpustného masla
Hnedý krém:
- 500 g odtučneného hladkého tvarohu
- 200 g čokolády mliečnej
- 200 g čokolády horkej
- 200 ml šľahačkovej smotany
Biely krém:
- 250 g odtučneného hladkého tvarohu
- 200 g bielej čokolády
- 100 ml šľahačkovej smotany
Ozdoba:
- drobné čerstvé ovocie
Forma na pečenie - tortová forma alebo kruh s priemerom 24 cm a s priemerom 18 cm
Hoci je plný tvarohu, je čokoládovou pochúťkou v bielej aj hnedej verzii.
Na svete je za 25 minút.
1. Keksíky vložíme do mikroténového vrecúška a valčekom rozdrvíme na drobno. Pomôcť si môžeme aj mixérom. Necháme roztopiť maslo, ktoré potom primiešame k rozdrveným keksíkom. Celú zmes poriadne premiešame, dáme na dno väčšej tortovej formy a dobre utlačíme. Dáme vychladnúť do chladničky.
2. Pripravíme si vodný kúpeľ – hrniec a misku, do ktorej nalámeme hnedú čokoládu a necháme ju nad horúcou parou rozpustiť. Pravidelne premiešavame, aby bola čokoláda hladká.
3. Tvaroh scedíme, aby plnka nezostala vodnatá, pridáme smotanu na šľahanie a vymiešame spolu do hladka.
4. Rozpustenú a vychladnutú čokoládu postupne primiešavame k tvarohu.
5. Hotový krém natrieme na keksíkové dno a rovnomerne uhladíme. Dáme stuhnúť do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie cez noc.
6. Rovnako postupujeme aj pri príprave bieleho krému, ktorý po vymiešaní nalejeme do menšej formy vyloženej papierom na pečenie. Po stuhnutí v chladničke ho opatrne vyberieme z formy a preložíme na stred stuhnutého tmavého čokoládového krému, aby vznikla poschodová torta. Ozdobíme ovocím.