Čokoládový cheesecake bez cukru

Tento poschodový cheesecake pripravený podľa receptu Emy Pospíšilovej Tekelyovej poteší nielen všetkých tvaroholikov.

(Zdroj: Ema Pospíšilová Tekelyová)

Čokoládový cheesecake bez cukru

suroviny

Základ:

  • 150 g celozrnných keksíkov
  • 60 g rozpustného masla

Hnedý krém:

  • 500 g odtučneného hladkého tvarohu
  • 200 g čokolády mliečnej
  • 200 g čokolády horkej
  • 200 ml šľahačkovej smotany

Biely krém:

  • 250 g odtučneného hladkého tvarohu
  • 200 g bielej čokolády
  • 100 ml šľahačkovej smotany

Ozdoba:

  • drobné čerstvé ovocie

Forma na pečenie - tortová forma alebo kruh s priemerom 24 cm a s priemerom 18 cm

Hoci je plný tvarohu, je čokoládovou pochúťkou v bielej aj hnedej verzii.

Na svete je za 25 minút.

1. Keksíky vložíme do mikroténového vrecúška a valčekom rozdrvíme na drobno. Pomôcť si môžeme aj mixérom. Necháme roztopiť maslo, ktoré potom primiešame k rozdrveným keksíkom. Celú zmes poriadne premiešame, dáme na dno väčšej tortovej formy a dobre utlačíme. Dáme vychladnúť do chladničky.

2. Pripravíme si vodný kúpeľ – hrniec a misku, do ktorej nalámeme hnedú čokoládu a necháme ju nad horúcou parou rozpustiť. Pravidelne premiešavame, aby bola čokoláda hladká.

3. Tvaroh scedíme, aby plnka nezostala vodnatá, pridáme smotanu na šľahanie a vymiešame spolu do hladka.

4. Rozpustenú a vychladnutú čokoládu postupne primiešavame k tvarohu.

5. Hotový krém natrieme na keksíkové dno a rovnomerne uhladíme. Dáme stuhnúť do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie cez noc.

6. Rovnako postupujeme aj pri príprave bieleho krému, ktorý po vymiešaní nalejeme do menšej formy vyloženej papierom na pečenie. Po stuhnutí v chladničke ho opatrne vyberieme z formy a preložíme na stred stuhnutého tmavého čokoládového krému, aby vznikla poschodová torta. Ozdobíme ovocím.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Moskva alebo Petrohrad?
  2. Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni
  3. Nepríjemná bolesť. Tu sú 3 rady, ako sa jej zbavíte
  4. 5 zaujímavostí, ktoré ste o koži možno nevedeli
  5. Nový Jaguar XF Sportbrake
  6. Špeciálna príloha: Pre budúcich vysokoškolákov
  7. Ako pracujú poisťováci? Dostali sme sa medzi nich
  8. Výhodné a lacné neznamená to isté, ani pri PZP
  9. Keď ide o zdravie a majetok, rozhodujú sekundy
  10. Diabetici môžu získať 25-tisíc eur cez nový grantový program
  1. Moskva alebo Petrohrad?
  2. Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?
  3. Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni
  4. Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu
  5. 5 zaujímavostí, ktoré ste o koži možno nevedeli
  6. Nepríjemná bolesť. Tu sú 3 rady, ako sa jej zbavíte
  7. Nový Jaguar XF Sportbrake
  8. Tradičné bratislavské dvory sú späť. V Jarabinkách sú až dva
  9. Jeden nákup a všetko vybavené, alebo one stop shopping
  10. Ako pracujú poisťováci? Dostali sme sa medzi nich
  1. Ako pracujú poisťováci? Dostali sme sa medzi nich 17 729
  2. Špeciálna príloha: Pre budúcich vysokoškolákov 7 051
  3. Moskva alebo Petrohrad? 5 969
  4. Tradičné bratislavské dvory sú späť. V Jarabinkách sú až dva 3 333
  5. Diabetici môžu získať 25-tisíc eur cez nový grantový program 2 400
  6. Nepríjemná bolesť. Tu sú 3 rady, ako sa jej zbavíte 1 857
  7. S odletmi z Košíc leto nekončí. A tie ceny! 1 856
  8. 5 zaujímavostí, ktoré ste o koži možno nevedeli 1 834
  9. Chcela vyliečiť syna, vyvinula prírodnú kozmetiku Ťuli a Ťuli 1 766
  10. Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni 1 405