Svieže jahodové rezy
suroviny
- 5 vajec
- 5 lyžíc práškového cukru
- 5 lyžíc polohrubej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
- jahodový džem
- jahody
- tuk a múka na pomúčenie plechu
Krém 1:
- 1 balíček jahodového pudingu
- 5 dl mlieka
- 3 lyžice cukru
- 20 g masla
- 10 g práškovej želatíny
Krém 2:
- 2,5 dl kyslej smotany
- 330 g nízkotučného jogurtu
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 10 g práškovej želatíny
1. Žĺtky s cukrom vymiešame na penu, pridáme múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Cesto upečieme na vymastenom plechu vysypanom múkou, vychladnuté natrieme džemom a nahusto obložíme jahodami.
2. Z mlieka, cukru a prášku uvaríme puding, do horúceho vmiešame tuk a napučanú rozpustenú želatínu a teplý krém vylejeme na jahody.
3. Smotanu a jogurty vyšľaháme s vanilínovým cukrom a pripravenou želatínou. Zmesou oblejeme celý koláč, dáme stuhnúť do chladu a ľubovoľne ozdobíme.
Tip: Namiesto jahôd môžete použiť aj iné šťavnaté ovocie.