Čokoládový závin s tvarohom a malinami

Spýtali sme sa Emy Pospíšilovej Tekelyovej a jej mamy Emmy, čo zdravé máme upiecť, aby sme boli originálne a ukázala nám tento recept.

(Zdroj: Ema Pospíšilová Tekelyová)

Čokoládový závin s tvarohom a malinami

suroviny

Na cesto:

  • 6 vajec
  • 190 g prírodného trstinového cukru
  • 60 g kakaa
  • 10 g masla na potretie plechu

Na krém:

  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 2 lyžice medu
  • 150 g malín
  • kakao na posypanie

Závin pečieme na veľkom obdĺžnikovom plechu s veľkosťou 23 × 33 cm.

  1. Plech vyložíme papierom na pečenie a natrieme ho zmäknutým maslom. Rúru vyhrejeme na 220 stupňov.
  2. Bielky so 120 g cukru vyšľaháme dotuha, žĺtky vyšľaháme zo zvyšným cukrom do peny. Do žĺtkovej peny pridáme po častiach sneh z bielkov a preosiate kakao a opatrne premiešame. Cesto rozotrieme na plech a pečieme maximálne sedem minút. Upečený plát necháme na plechu vychladnúť.
  3. Šľahačku vyšľaháme do tuha a primiešame k tvarohu. Ochutíme medom. Pomocou druhého plechu plát obrátime a opatrne stiahneme papier. Korpus obrátime, natrieme krémom, poukladáme naň maliny a stočený dáme do chladničky stuhnúť.

Tip: Rolovanie cesta chce prax, ktorú získate skúšaním a opakovaním. Nebojte sa toho. Ak sa vám predsa cesto roztrhne, znamená to, že sa pieklo dlhšie, ako malo, a zostalo suchšie. Zachránite ho tak, že ho pokvapkáte amaretom alebo iným alkoholom a potom ho ešte jednoducho zlepíte natretým krémom.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  3. Rastie nám pokrivená generácia?
  4. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  7. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 13 496
  2. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 13 201
  3. Rastie nám pokrivená generácia? 10 087
  4. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 2 643
  5. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 2 369
  6. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 1 758
  7. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 488
  8. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 456
  9. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 260
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 943

Hlavné správy zo Sme.sk

KULTÚRA

Šéfka Bielej noci: Museli sme vysvetľovať, že nie sme rasisti

Festival vizuálneho umenia sa v Bratislave bude tretí raz.

Neprehliadnite tiež

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.