Potrebujeme:
Na cesto:
- 60 g kvalitnej čokolády
- 400 g tvarohu
- 200 g masla
- 5 PL cukru
- 400 g hladkej múky
Plnka:
- 60 g kvalitnej čokolády
- 200 g mletého maku
- 200 ml mlieka
- 120 g cukru
- 10 g hrozienok
- vanilkový cukor
- škorica
- 1 žĺtok
Postup:
1. Z tvarohu, masla, cukru a hladkej múky vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na menšie časti a zakryté necháme odpočívať aspoň 12 hodín.
2. Pripravíme si plnku z maku, mlieka, cukru a hrozienok. Ochutíme vanilkovým cukrom a škoricou. Odpočinuté cesto vyvaľkáme natenko, naplníme makovou plnkou. Položíme na vymastený plech a natrieme vyšľahaným žĺtkom s trochou mlieka. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 35 minút.
Tip: Do plnky môžete pridať aj zavárané višne alebo čerešne.