Ryba na grécky spôsob
suroviny
- 4 ks filiet ryby (napríklad treska)
- 2 mrkvy
- 2 petržleny
- zeler
- cibuľa
- soľ
- bobkový list
- čili korenie
- biele korenie
- 2 PL olivového oleja
- 100 g masla
- konzerva rajčinového pretlaku
- 2 PL kečupu
Filety nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme bielym korením. Potom zahrejeme panvicu a opečieme ich na masle dozlatista. Nakrájame nadrobno zeleninu s cibuľou a speníme na rozohriatom oleji. Osolíme, okoreníme čili korením a pridáme bobkový list. Podlejeme vodou a podusíme asi 20 minút, kým zelenina nezmäkne. K zelenine pridáme rajčinový pretlak a kečup, premiešame a necháme zovrieť. Krátko, asi tri minúty povaríme, odstavíme.
Servírujeme tak, že na tanier dáme omáčku so zeleninou a na ňu poukladáme opečené filety.
Tip: Ako prílohu k tomuto jedlu môžeme použiť varené alebo opekané zemiaky.