SME
Štvrtok, 14. november, 2019 | Meniny má Irma

Penne s čerstvou rajčinovou omáčkou

Tieto penne povyšuje na kulinársky zážitok vlastnoručne vyrobená rajčinová omáčka.

(Zdroj: Fotolia.com)

Penne s čerstvou rajčinovou omáčkou

suroviny

  • cestoviny penne
  • olivový olej
  • 4 strúčiky cesnaku
  • maslo
  • nastrúhaný parmezán
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Na omáčku:

  • vyzreté mäsité rajčiny
  • stopkový zeler
  • mrkva
  • hrsť čerstvej bazalky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Najprv si pripravíme omáčku. Ošúpaný cesnak roztlačíme a orestujeme v hrnci na rozpálenom olivovom oleji. Stopkový zeler a mrvu pokrájame na drobné kocky a pridáme k cesnaku. Rajčiny oparíme vo vriacej vode, olúpeme, pokrájame nadrobno, pomiešame, pridáme bazalku, krátko povaríme a potom rozmixujeme. Osolíme, okoreníme. Cestoviny uvaríme al dente. Cesnak roztlačíme a krátko orestujeme na olivovom oleji na panvici. Pridáme hotovú omáčku a trochu masla, pomiešame. Po chvíli pridáme uvarené cestoviny, premiešame. Ozdobíme bazalkovými lístkami. Posypeme parmezánom.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Ak nemáte dosť času, môžete použiť aj hotovú rajčinovú omáčku z obchodu. Ochuťte ju však aspoň čerstvou bazalkou a cesnakom.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. 5 prekvapivých vecí, ktoré menia náš svet a ani o tom nevieme
  2. Kedy sa vám jazda na LPG oplatí, ako servisovať a kde netankovať
  3. Obyčajné dáta sa dokážu premeniť na neobyčajné veci
  4. Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.
  5. Raj prírodného snehu Aflenzer Bürgeralm v regióne HOCHsteiermark
  6. Ako efektívne doplniť železo? Odpovedá MUDr. Radovan Juríček
  7. Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku?
  8. Darčeky sa dajú tento rok kúpiť výhodnejšie
  9. Nestarnú, ale dozrievajú
  10. Vykurujete plynom? Využite špeciálnu ponuku od ZSE
  1. Raj prírodného snehu Aflenzer Bürgeralm v regióne HOCHsteiermark
  2. Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.
  3. Ako efektívne doplniť železo? Odpovedá MUDr. Radovan Juríček
  4. Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku?
  5. Prezentácia zahraničných partnerských univerzít na EUBA
  6. Tatras guide: A fresh take on the stunning soul of Slovakia
  7. Nové palivo E10 zníži emisie v doprave
  8. Denisa Fedáková: Štyridsiatka nie je vôbec prekážkou
  9. Darčeky sa dajú tento rok kúpiť výhodnejšie
  10. 5 prekvapivých vecí, ktoré menia náš svet a ani o tom nevieme
  1. TOP pätnásť miest v Spojených arabských emirátoch 10 972
  2. Príbehy z raketovej základne, ktoré ste nikdy nemali počuť 8 200
  3. 5 najúčinnejších tipov, ako sa zbaviť bolesti hlavy 7 892
  4. Kedy sa vám jazda na LPG oplatí, ako servisovať a kde netankovať 6 750
  5. Pre prácu v banke sú nevyhnutné tri schopnosti. Máte ich? 6 060
  6. Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku? 6 014
  7. Vykurujete plynom? Využite špeciálnu ponuku od ZSE 5 727
  8. Limitovaná ponuka: balík SME.sk + DIGI GO so zľavou až 52 % 5 721
  9. VIVO! prišlo do Bratislavy 4 848
  10. 5 prekvapivých vecí, ktoré menia náš svet a ani o tom nevieme 4 314

Hlavné správy zo Sme.sk

Monika Jankovská.
Dobré ráno

Dobré ráno: Kotleba má strach, bojí sa Harabina

Extrémisti sa snažia vytvoriť jednotný front.

Podcast Dobré Ráno
STĹPČEK PETRA TKAČENKA

Nechcela by Jankovská radšej mlčať?

Jankovská vyniká teflónom navonok a odhodlaním dovnútra.

Peter Tkačenko

Záchranár: Nedá sa pomôcť hneď každému, pri nehodách musíme stanoviť priority

Rozhovor s Viliamom Dobiášom o nešťastiach s množstvom zranených.

Viliam Dobiáš.

Neprehliadnite tiež

Stĺpček Osmelené

Päťkrát vďaka, milí muži

Nemusíme sa hrať na všeobjímajúce divožienky plné lásky.

Michaela Žureková