Losos s avokádovým šalátom
suroviny
- 2 veľké steaky z lososa s kožou
- olivový olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 citróny
- avokádo
- kápia
- rajčiny
- hrsť rukoly
- kôpor alebo petržlenová vňať
Steaky krátko opečte asi dve minúty z oboch strán na rozpálenej panvici. Ak použijete kvalitnú panvicu s nepriľnavým dnom, môžete to urobiť aj bez oleja, losos sa nepripečie. Mäso potom vložte do pekáča kožou dolu a pečte pri teplote 70 stupňov 15 až 20 minút podľa veľkosti steakov. Po upečení mäso osoľte a pokvapkajte olivovým olejom. Nikdy nepridávajte olivový olej pred pečením. Tepelnou úpravou by ste ho znehodnotili. Pokrájajte avokádo a zeleninu na kúsky. Osoľte, okoreňte, ochuťte zálievkou z citrónovej šťavy a olivového oleja. Ozdobte petržlenovou alebo kôprovou vňaťou. Rybu so šalátom podávajte s kúskom citróna.
Tip: Zeleninu v šaláte môžete obmieňať podľa chuti. Do zálievky môžete pridať aj trochu dijonskej horčice.