SME
Štvrtok, 14. november, 2019 | Meniny má Irma

Špenátový quiche s kozím syrom

Slaný koláč je tradičnou francúzskou pochúťkou, ktorá vás zasýti na raňajky, ale môže splniť aj funkciu ľahkého obeda alebo večere.

(Zdroj: Fotolia.com)

Špenátový quiche s kozím syrom

suroviny

  • 250 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 4 PL vody
  • olej na vymazanie formy
  • 150 g špenátových listov
  • 1 balenie kozieho syra
  • 3 vajcia
  • muškátový oriešok
  • soľ
  • čierne korenie

Najprv vypracujte cesto. Do múky zapracujte zmäknuté maslo a pridávajte po lyžičkách vodu, kým cesto nie je vláčne. Potom ho rozvaľkáte na polcentimetrovú placku, vložíte do vymazanej formy na pečenie a poprepichujete vidličkou. Špenátové listy pokrájate a sparíte vriacou vodou. Na cesto poukladáte rozdrobený syr a potom pokrájaný špenát. Vajíčka vyšľaháte so smotanou, ochutíte postrúhaným muškátovým orieškom, okoreníte a osolíte. Zmesou zalejete quiche. Pečiete v rúre vyhriatej na 200 stupňov až kým okraje koláča a syr nechytia zlatistú farbu.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Plnku môžete obmieňať podľa chuti. Hodia sa do nej rôzne syry, zelenina, šunka aj huby. Podávajte s čerstvým šalátom.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Obyčajné dáta sa dokážu premeniť na neobyčajné veci
  2. Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.
  3. 5 prekvapivých vecí, ktoré menia náš svet a ani o tom nevieme
  4. Kedy sa vám jazda na LPG oplatí, ako servisovať a kde netankovať
  5. Raj prírodného snehu Aflenzer Bürgeralm v regióne HOCHsteiermark
  6. Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku?
  7. Ako efektívne doplniť železo? Odpovedá MUDr. Radovan Juríček
  8. Darčeky sa dajú tento rok kúpiť výhodnejšie
  9. Nestarnú, ale dozrievajú
  10. Vykurujete plynom? Využite špeciálnu ponuku od ZSE
  1. Raj prírodného snehu Aflenzer Bürgeralm v regióne HOCHsteiermark
  2. Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.
  3. Ako efektívne doplniť železo? Odpovedá MUDr. Radovan Juríček
  4. Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku?
  5. Prezentácia zahraničných partnerských univerzít na EUBA
  6. Tatras guide: A fresh take on the stunning soul of Slovakia
  7. Nové palivo E10 zníži emisie v doprave
  8. Denisa Fedáková: Štyridsiatka nie je vôbec prekážkou
  9. Darčeky sa dajú tento rok kúpiť výhodnejšie
  10. 5 prekvapivých vecí, ktoré menia náš svet a ani o tom nevieme
  1. TOP pätnásť miest v Spojených arabských emirátoch 10 972
  2. Príbehy z raketovej základne, ktoré ste nikdy nemali počuť 8 200
  3. 5 najúčinnejších tipov, ako sa zbaviť bolesti hlavy 7 892
  4. Kedy sa vám jazda na LPG oplatí, ako servisovať a kde netankovať 6 750
  5. Pre prácu v banke sú nevyhnutné tri schopnosti. Máte ich? 6 060
  6. Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku? 6 014
  7. Vykurujete plynom? Využite špeciálnu ponuku od ZSE 5 727
  8. Limitovaná ponuka: balík SME.sk + DIGI GO so zľavou až 52 % 5 721
  9. VIVO! prišlo do Bratislavy 4 848
  10. 5 prekvapivých vecí, ktoré menia náš svet a ani o tom nevieme 4 314

Hlavné správy zo Sme.sk

Monika Jankovská.
Dobré ráno

Dobré ráno: Kotleba má strach, bojí sa Harabina

Extrémisti sa snažia vytvoriť jednotný front.

Podcast Dobré Ráno
STĹPČEK PETRA TKAČENKA

Nechcela by Jankovská radšej mlčať?

Jankovská vyniká teflónom navonok a odhodlaním dovnútra.

Peter Tkačenko

Záchranár: Nedá sa pomôcť hneď každému, pri nehodách musíme stanoviť priority

Rozhovor s Viliamom Dobiášom o nešťastiach s množstvom zranených.

Viliam Dobiáš.

Neprehliadnite tiež

Stĺpček Osmelené

Päťkrát vďaka, milí muži

Nemusíme sa hrať na všeobjímajúce divožienky plné lásky.

Michaela Žureková